sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pesupäivä

Meillä oli tänään kissojen pesupäivä. Vaikkei käydä näyttelyissä, niin pestään kissat kuitenkin säännöllisesti. Pesu helpottaa turkinhoitoa huomattavasti, sillä se ei takkuunnu puhtaana kovinkaan helposti. Maine Coonien turkki on "vedenkestävää", joten se rasvoittuu helposti. Pestessä vaikeinta onkin turkin kastelu ja kuivaus.Tässä läjä meidän tämän hetkisiä turkin hoitoaineita. Goopin rasvanpoisto aine on kyllä ollut korvaamaton apu Jacksonin rasvahännän hoidossa. Jacksonin häntä meni ennen kastraatiota jo parissa viikossa ihan klimppiseksi. Sitä ei saanut puhtaaksi ilman tuota Goopin tököttiä. Anjun shampoot ja hoitoaineet ovat myös olleet meille hyviä.

Paavo katselee ulos hoitoaineen vaikuttaessa
Tällä kertaa ei tarvinnut tehdä rasvanpoistoa, vaan yksi shampoo pesu riitti. Lopuksi laitoin hoitoaineen vatsaan ja housuihin, sillä se helpottaa huomattavasti märän turkin harjaamista. Pesen kissat nykyään yksin. Ennen pestiin miehen kanssa yhdessä, mutta koska pojat ovat niin kiltisti paikoillaan kiinnipitoa ei tarvita.

"Ei naurata...."
Kuivas onkin sitten vähän työläämpää, sillä kun turkin saa märäksi, se ei meinaa kuivua millään. Vanhassa kodissa meillä oli sähkösauna, missä pystyi säätämään lämpötilan sopivaksi. Kissat mahtuivat myös halutessaan kulkemaan saunan oven alta pois ja takaisin. Nykyisessä asunnossa on taas puusauna, eikä oven alta pääse pois. Alku kuivattelu tehdään vieläkin saunassa ja pyyhkeillä. Paavo on oma toiminen kuivaaja ja juoksentelee ympäri asuntoa ja kierii matoilla, niin että turkki kuivuu nopeammin. Jackson taas halvaantuu paikoilleen märkänä, ja menee pieneksi keräksi, niin ettei turkki varmastikkaan pääse kuivumaan. Kuivasin Jacksonin melko kuivaksi siis föönillä.

Harjailua saunassa
Pesupäivä on kiva päivä, kun molemmille pojille iskee pesun jälkeen halipula. Turkkikin varmaan haisee oudolle sillä pojat kiehnää kaikki huonekalu läpi. Sitten ne kävelee toistensa perässä ja haistelee maata.

"Mikä tällä haisee?"

"Sinä!"
Aika kauan tuohon koko pesuoperaatioon menee kyllä aikaa. Ensin harjaus, sitten pesu ja hoitoaineet. Pitkä huuhtelu. Sitten harjaus ja kuivaus ja taas harjataan. Jos turkkia ei ole koko ajan harjaamassa, se menee hassuille kiharoille. Hoitoaine on kyllä meillä vähentänyt turkin kihartumista. Peseminen on kuitenkin ihan kivaa puuhaa. Pojatkin on niin nätisti, ettei niiden kanssa tarvitse tapella. Ja huomaa kyllä, että on niidenkin kiva olla puhtaan turkin kanssa. Ja yksi iso plussa on vielä karvanlähdön vähentyminen pesun jälkeen. Pestessä irtoaa hyvin kaikki irtokarvat.

Puhdas turkki
"No tää haisee tutulle"Jacksonin turkki kyllä peittää hyvin allensa luisen vartalon. Meille käskettiin eläinlääkärissä laittamaan pojat lihotuskuurille, kun ovat niin kovin luisevia. Toivotaan nyt, että painoa alkaa kertymään, kun kasvukin on alkanut jo hidastumaan. Ruokaa kyllä saavat, niin paljon kun syövät, mutta molemmat myös liikkuu tosi paljon. Joskus musta tuntuu, että pojat juoksee enemmän kuin nukkuu. Olin vähän toiveikas, että kastraatio korjaisi myös tuon paino-"ongelman", mutta toistaiseksi poikien painot ovat pysyneet samana. Eläinlääkäri ehdotti rasvalisää, mutta en usko että se kuitenkaan on tarpeen. Eiköhän se massa sieltä tule, kun teini-ikä on ohi.

"Minäkö muka liian laiha"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti