maanantai 21. syyskuuta 2015

Ulkoilutarha

Tänä kesänä toteutui yksi meidän pitkäaikaisista haaveista, ja me muutettiin ahtaasta kerrostalo kaksiosta maalle omakotitaloon. Poikien elämään se toi tietysti muutamia muutoksia. Ikkuna näkymät vaihtuivat pörisevästä autotiestä tintti- ja orava teeveeksi, sisätilojen ralliradat kasvoivat pidemmiksi ja mikä parasta, ulkoilun määrä tuplaantui. Vanhassa kodissa me jouduttiin ajamaan autolla noin 10 kilometrin matka, että päästiin rauhalliseen metsään valjastelemaan. Kyllä me kerrostalon piha-alueellakin ulkoiltiin, mutta se ei ollut niin mukavaa. Varsinkin Jackson oli vähän arka ulkoilemaan ihmishälinässä.

Ulkoilun aloitus ei sujunut ihan niin hyvin täällä uudessa kodissa kuin olin toivonut. Paavo on jo pentuiästä asti valjastellut muutaman kerran viikossa, eikä koskaan aikaisemmin ole ollut mitään ongelmia. Paavo on todella rohkea, ja osaa kävellä hihnassa aivan kuten koiratkin. Täällä maalla vapaana kulkevat kissat saivat kuitenkin Paavon ahdistumaan ja muuttumaan vihaiseksi pihalla. Ongelma hoitui kuitenki helposti. Varasin pojille hieman suunniteltua aikaisemmin kastraatio ajan. Kastraation jälkeen kaikki on sujunut taas hyvin.

Valjastelu on ihan kivaa, mutta rakensimme myös ulkoilutarhan meidän pihan laidalle. Tarha sijaitsee niin, että se on varastorakennuksen takana melkein jo metsässä. Sijainti valittiin syrjäiseksi lähinnä tarhan ulkonäön takia. Tarha on rakennettu nimittäin kierrätysmateriaalista, joten silmiä hivelevä näky se ei ole. Sijainti on kyllä poikien mieleen. Tarhan ympärillä nimittäin on puut täynnä lintuja ja oravia, mikä on älyttömän mielenkiintoista. Emännälle tarhan sijainti on vähän huono, sillä välillä alkaa puuduttamaan, kun joutuu kantamaan melkein 20kg kissaa tarhaan ja takaisin. :D Toinen huono (ja myös hyvä) puoli tarhassa on, ettei se juuri näy pihalle. En halua poikia kuitenkaan jättää edes tarhaan ilman valvontaa.


"Nam! Mä voisin alkaa kokonaan kasvis... tai siis heinänsyöjäks"


"Emäntä! Tuu hakemaan! Täällä huutaa Jackson!"

Kastraation jälkeen J:n ja P:n turkit ovat alkaneet pöyhistymään. Sattumaa, tai sitten ei.

Näillä housuilla tarkeneeKeppi on pysäytettävä
2 kommenttia: