sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Agilityrata

Tänään kasasin agilityesteet loppuun. Tarkoitus olisi saada Jacksonille uusi aktivointi keino, mutta ainakaan toistaiseksi rata ei kiinnostanut. Tarkoitus olisi aloittaa hitaasti. Ensin tutustutaan esteisiin este kerralla. Jacksonin ohjaaminen on kuitenkin vaikeaa, kun en ole keksinyt hyvää palkitsemis keinoa

DIY-rata
Esteet pitäisi vielä maalata. Korkeammassa esteessa on poikki puu irrallinen, niin että korkeutta voi muuttaa. Puomi putoaa, jos tassu osuu siihen.
Rengas on punottu oksista ja spray maalattu
Pakkohan rataa oli testata kuitenkin heti. Paavolle kaikki liikkeet on jotenkin jo tuttuja. Tai no pujottelua harjoiteltiin eilen ekaa kertaa, mutta kuitenkin. Paavo oppii nopeasti. En kokeillut koko rataa vielä putkeen, vaan pujottelun ja hyppyesteet erikseen. Hyvinhän se meni. Sain pari surkeaa kuvaa suorituksesta. On kovin vaikeaa ohjata, palkita ja kuvata samaan aikaan.


"Ja palkinto kiitos"
Paavo pujotteli heti 5 pujotteluestettä yhdellä palkinnolla. Paavon oppimiskyky hämmentää minut kyllä joka kerta. Ohjasin Paavon liikkettä sormella.  Hyppyesteet tiesin olevan Paavolle helppoja. Hyppy-temppu on ekoja temppuja, mitä Paavolle olen opettanut. Istu oli ihan ensimmäinen.

:D oho pää ei mahtunut kuvaan

En viitsinyt hirveästi vielä agilityrataa käyttää, kun oltiin juuri oltu pitkään ulkona. Pidin esteet kuitenkin näkösällä, että Jacksonkin voisi käydä niihin tutustumassa. Laitan vielä pari kuvaa meidän valjastelu lenkistä. Ollaan tänään ulkoiltu reilusti. Ensin aamulla pojat oli tarhassa ja minä rakensin esteitä vieressä. Sitten käytiin molempien kanssa vielä valjastelemassa.

"Mihin päin lähetään?"
"No metsään tietysti..."
"Täällä on hyviä hajuja!"
"Hyi ei ookkaan"
Jacksonin kanssa on kiva valjastella. Se on kovin rauhallinen haistelija. Jackson miettii, haistaa ja maistaa. Eikä se pahastu, jos joudutaan olemaan hetki paikoillaan. Kuitenkin löytyy myös vauhtia. Esim kun käännytään kotiinpäin vauhti on välillä niin lujaa, että joudun hidastamaan. Jackson myös huomioi minut metsässä. Se katsoo, että tulen mukana, eikä sinkoile joka suuntaa pää kolmantena jalkana. Paavo on taas välillä vähän sellainen vauhtihirmu, että ollaan välillä ties missä puskassa solmussa. Paavoa ei tuo luonto fiilistely niin kiinnosta, vaan tärkeää on päästä eteenpäin, kiivetä kaikille kiville ja kannoille, sekä tietysti nousta puita vasten seisomaan. Paavon kanssa monesti vaudikkaimmat leikit onkin juuri ulkona.


"Tästä pari kertaa puun ympäri, niin solmu on valmis"
"Huh! Nää emännän vapaapäivät on joskus vähän rankkoja..."

6 kommenttia:

 1. Moi Paavo ja Jackson! Vähänkö teillä on hieno agilityrata!!! Tuollaisen kun minäkin saisin! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pepsi! Mun puolesta voit tulla hakemaan radan pois! Paavo tekee itsestään ihan hölmön pyöriessään keppien välissä ja emäntä vaan hihkuu sille?? Mä en ymmärrä. -Jackson

   Poista
 2. Vau, tosi hienon näköiset esteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä yllättävän helppo nikkaroida, vaikka en mikään erityisen taitava askartelija ole. Paavo tykkää kovasti radasta. Jacksonia taas no.. ei kiinnosta.

   Poista
 3. Viihtyisän näköinen rata! ♥ Meillä agiharrastus jämähti aikoinaan pitkälti köyhän naisen esteiden vuoksi, minusta esteiden pitää näyttää kunnollisilta ja myös ajaa asiansa hyvin, että itsestäkin on mukana ageilla. :D Kissoja ei haitannut esim. pulloista tehty pujottelurata, mutta minua tympi kun kisut välillä kaatoivat niitä vahingossa. :D Viime vuonna(ko) kävin keräämässä oksia kunnollisempaa pujottelurataa varten, mutten vieläkää ole saanut tartuttua vasaraan, huoh. Inspiraatiopuuskaa odotellessa, pitänee aina välillä tänne tulla katsomaan teidän upeaa rataa. :D

  Upeat kisut sinulla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. :) Tiedän tuon tunteen noiden esteiden kanssa. Itse yritin väsätä pahvista esteitä, mutta ei siitä mitään tullut, kun ne oli kumossa koko ajan. Yllättävän helppo oli kuitekin nuo esteet tehdä, että ei kun nikkaroimaan vaan. ;)

   Poista