maanantai 26. lokakuuta 2015

Kissan verikorva

Kai se on niin että tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu. Kuten kuvasta näkyy me ollaan vierailtu eläinlääkärissä. Paavo on saanut tällin päähänsä. Todennäköisesti Paavo on loukannut korvan Jacksonin kanssa painiessa, niin että korvasta on katkennut verisuoni, ja korvalehti täyttyi verestä. Verikorvaan törmätään tyypillisesti koirilla. Harvoin kissoilla.

Eläinlääkärissä Paavon korva viillettiin auki ja tyhjennettiin. Tikit poistetaan 10 päivän päästä. Sen ajan kauluri on ilahduttamassa Pavea. Verikorva voi vaurioittaa korvan rustoja pysyvästi, jolloin korvasta tulee luppakorva. Korvassa on nyt painesidos pari päivää estämässä korvalehden turpoamista.
Paavo rauhoitettiin toimenpiteen ajaksi, joten se on vieläkin vähän tokkurainen. Eläinlääkärissä annettiin myös kipupiikki, joten kipulääkitys aloitetaan vasta huomenna kotona. Paavo joutuu viettämään yönsä toipilashuoneessa, sillä se ei ole vielä oikein tottunut kauluriin. Jackson on äärettömän kiinnostunut Paavon tötteröstä. Paavo yrittää sähistä Jacksonia kauemmaksi tuloksetta. Paavo on ihan sydäntä särkevän surkean näköinen. No toivotaan, että parin päivän päästä kaulurin olemassa olo unohtuu. Voi pientä reppanaa.

22 kommenttia:

 1. Voi Paavo mitä olet joutunut kokemaan! Ja vielä yli viikko tuollaisessa kaulurissa ja korva paketissa! Ei ole kiva! Mutta toivottavasti se ei ole pitkään kipeä. Paranemista sinulle! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Mä en tiedä mitä mä oon tehny niin väärin, että ansaitsen tällaista kohtelua... -Paavo

   Poista
 2. Voi ei, miten kurja juttu, mutta onneksi korva on nyt hoidettu ja toipuminen voi alkaa! Me lähetetään täältä Paavolle roppakaupalla parantavia lentosuukkoja, ja Nuppu rohkaisee, ettei tötterö ole niin paha juttu kuin aluksi tuntuu! Ja Nuppuhan on tämän alan spesialisti, vaikkei kapinetta ole onneksi tarvittu pariin viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On tää kyllä vähän kurjaa, mutta vois kai olla huonomminkin. :-( Harmittaa toisen puolesta. Niin teillähän on tötterön käytön ammattilainen. :D Toivotaan että meilläkin totutaan nopeasti. Pitää vielä kehitellä jonkin lainen ruokakuppi, mistä syöminen sujuis vaivatta. Nykyinen lautanen vaan työntyy pois kaulurin takia. :D Ehkä se on vähän tekniikasta kiinni...

   Poista
 3. Voi pientä. Toivottavasti korva on parannuttuaan ihan yhtä hyvä kuin ennen tätä tapaturmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. :/ Luppakorva cooni kuulostaa kyllä hauskalta, mutta tykkään enemmän pystykorvista. :D

   Poista
 4. Paavo ressu. Ekan kuvan ilme kertoo kaiken. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on kyllä kovin harmistunut tilanteesta. :D Raukka! Kiitos. Luulisi ettei olisi enää parin päivän päästä kovin kipeä. :)

   Poista
 5. Voi Paavo parkaa! Parane pian! Arvet vaan komistaa ja tötteröönki ehkä tottuu. Kymmenen päivää ei oo niin pitkä aika miltä tuntuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos kannustuksesta. :D Niinhän se on, että terveys on tärkeämpää kuin ulkonäkö. :) Toivottavasti 10 päivää sujahtaa nopeasti.

   Poista
 6. Uih.Kovasti paranemisia Paavolle!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan nyt että se paranee, vaikka vähän huonolta näyttää. :/ Yöllä Paavo oli repiny kaikki kauluria myöten pois, joten korva on taas alkutilanteessa. Huomenna mennään uudestaan tyhjennykseen ja nyt kävi niin, että meillä on luppakorva Cooni. :( Haittahan on vain kosmeettinen, mutta kyllä harmittaa. :(

   Poista
  2. Hui, olin just tulossa sanomaan, että toivottavasti Paavon korva parantuu ongelmitta, mutta näköjään vastoinkäyminen olikin jo käynyt :/ Harmi, jos Paavo jää luppakorvaiseksi, mutta onneksi ja toivottavasti se ei vaivaa Paavoa itseään mitenkään.

   Poista
  3. Niin aika harmillinen juttu. :( Ei se luppis todennäköisesti muuten haittaa, paitsi näyttäähän se vähän raukalta.

   Poista
  4. Voi ei :/ Kissat on kyllä eri venkoilijoita noitten kaulureitten ja muitten "asusteiden" kanssa.. Harmillista kun eivät ymmärrä omaa parastaan :(
   Vai luppakorvaksi Paavo sitten muuttui, voi surkeus! Mutta onpahan ainakin sitten persoonallisen näköinen cooni :)

   Poista
  5. Niinpä Ois helppoa, kun vois vaan sanoa että kestä ny pari päivää niin se on ohi, mut ei. :D Juu ehkä se tuo vaan lisäsärmää tohon Paavon muuten niin juroon ulkonäköön. :D

   Poista
 7. Hitsi miten kehno tuuri, paranemisia! ♥

  VastaaPoista
 8. Täältä löytyy myös luppakorva cooni, joka elää ihan täyttä elämää myös luppakorvaisena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas. :D Olenkin jo törmännyt useampaan luppakorva cooniin. Nää taitaa olla aikamoisia koheltajia. Uusiko teillä verikorva monta kertaa? Eihän tuo korva onneksi mitenkään elämää haittaa. Hassun näköinen vaan. Paavon korva ei tosiaan ihan täysin lurpaksi jäänyt.

   Poista
  2. Korvatulehdus on tullut pari kertaa, koska korva ei saa ilmaa normaalisti. Muuten verikorva ei ole uudinut. Löysin blogisi kun aamulla huomasin et maatiaisella on nyt korva lurpallaan ja iso patti korvassa, niin aloin googlettelemaan verikorvaa. Tällä hetkellä ei tunnu siltä, et verikorva ois kissoilla harvinainen... :P Coonin verikorvasta siis jo 2,5 vuotta aikaa ja noin kerran vuodessa korvatulehdus siinä verikorvassa.

   Poista
  3. Voi ei miten huonoa tuuria teillä on ollut!. Paavon korva uusi 4-5 kertaa ennen kuin sitä ei lopulta enää tyhjennetty. Parani itsestään sitten muutamassa viikossa, ja tosiaan ei sitten tullutkaan luppakorva, vaan pieni ja paksu ryppynen korva, mikä on kuitenkin pystyssä. :D Oi voi. Toivottavasti maatiaisenkin korva paranee hyvin. :)

   Poista