torstai 8. lokakuuta 2015

Kuvailua ja Nose Workia

Mä olen nyt vähän jäänyt koukkuun näiden kuvien ottamiseen, kun sain vihdoin hankittua kännykkä kameran tilalle järkkärin. Jee! Mua vähän varoiteltiin etukäteen, ettei se järkkärin hankinta tarkoita suoraan hienoja kuvia. :D Mietin että voiko se muka olla niin vaikeaa. No voi se! Ei auta kuin harjoitella.

Tänään oli kaunis päivä ja aamulla oli -4 pakkasta. Miten niin pieni pakkanen voikin tuntua niin kylmältä. Lähdin aamukahvin, Jacksonin ja kameran kanssa kävelemään lähimetsään. Mä niin rakastan tätä maalla asumista!


Olin niin jäässä Jacksonin kanssa ulkoilusta, etten viitsinyt lähteä Paavon kanssa heti saman tien ulos. Mentiin vähän illemmalla, jolloin aurinko ei enää paistanut niin kirkkaasti.
"Kato mä kiipesin puun latvaan!"
"Meniskö yli..."
"... vai sittenkin ali"
"Nyt se kamera pois ja leiki!"
Jottei poikien elämä kävisi liian tylsäksi, harjoiteltiin vielä Nose Workia ja heinän metsästystä. Nose Workissa ollaan Paavon kanssa nyt siinä vaiheessa, että pahvilaatikoissa on vain yhdessä nami, jonka se etsii. Jacksonilla on kaikissa laatikoissa nami, ettei se kyllästyisi koko touhuun. Aloitin Paavon kanssa ja Jackson tuli auttamaan.
Ei täällä...
Ei haise täälläkään...
Haa! Täällä!

Nose Workissa kissan (tai useimmiten koiran) löydettyä haju, sen pitäisi antaa omistajalle jokin merkki. Toi hännän asento vois olla meiän merkki :D
Heinää mä metsästän...
Tahdon saada suuren...
Tää kuva ei oo kyllä tältä päivältä, mutta samasta touhusta, eli heinän saalistuksesta.  HIIO HOI
Jacksonin hampaidenhoito on sujunut ihan hyvin, vaikka kauhean innostunut se ei ole siitä ikeniin jätettävästä geelistä... Tylsää olla koko ajan sen suun kimpussa, mutta toistaiseksi Jackson on ollut vielä hyvin paikoillaan.

8 kommenttia:

 1. Paavo, sun puuhun kiipeäminen... voit vielä harjoitella sitä vähän :) Missä päin sun valtakuntasi sijaitsee (vai onko se Jacksonin valtakunta)? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää meiän uus valtakunta sijaitsee Helsingin ja Lahen välimaastossa. Meiän emäntä ravaa Lahdessa ja isäntä Helsingissä. Kuulemma hankkimassa lihaa pöytään... Mä en kyllä ymmärrä, mikä tossa meiän lähi metsässä on vikana? Varmasti sieltäkin voisi paisteja metsästää! Meiän hallinto koostuu kahdesta kuninkaasta. Nii ja sit on tietty noi palvelijat... -Paavo

   Poista
 2. Tosi hienoja kuvia! Hirmuisen taitavia pojat näkyvät olevan myös Nose Workissa. Meillä on Kiiran kanssa otettu pikkuhiljaa ilmaisua mukaan, ja kun hajutunnistuksessa käytössä oli kosketus, Kiira koitti sitä samantien kun pistin pahvilaatikon sisään herkuilla täytetyn hajutunnistuspurkin. Kosketus on mun makuun myös kivan tarkka ilmaisu, kun esim. istuminen on niin yleistä että nuo saattaisivat istua muuten vaan ja maahanmeno Kiiran ja Tomun reaktio silloin, kun ne eivät keksi mitä pitäisi tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on selvästi tajunnut tuon Nose Workin idean ja etsii hajun, vaikka se olisi vielä piilossa laatikossa. Jacksonilla taas loppui kiinnostus heti, kun se kohtasi ekan tyhjän pahvilaatikon, joten eteneminen on vähän hitaampaa. Tosin Jacksonin kanssa en ole juuri temppuillut (tai oikeastaan Jaska ei oo temppuillu mun kanssa), joten ihan ymmärrettävää ettei se etene niin nopeasti.

   Tuo kosketus on kyllä hyvä merkki. Tarpeeksi yksinkertainen, mutta tunnistettava. Mä olen miettinyt jonkinlaista oikean paikan puskemista, koska kun Paavo kokee onnistumista se alkaa puskemaan, mua, esteitä tai mitä vaan lähellä olevaa. Käytännössä se voi olla kuitenkin vaikea toteuttaa, mutta katsotaan nyt. Se kyllä toisaalta vahvistaisi sitä sen puskemista, mistä olen vähän yrittänyt opettaa sitä eroon. :D

   Oho! Kiira on kyllä fiksu tyttö.

   Poista
 3. On teillä kyllä upea lenkkeilymaasto! :) Haiku varmasti rakastaisi nenätyöskentelyä ja sillä onkin superhyvä hajuaisti, vitsailen monesti että se sopisi poliisikissaksi etsimään hajuja. :D Hajuntunnistus meidän piti aloittaa jo vuosia sitten, mutta ehkä tämä Nose Work toimisi ihan yhtä hyvin! Laatikoita alkaa pyöriä lattialla jo sen verran, että Nose Workista puuttuu enää innostus aloittaa. Pitäisiköhän ottaa huomisen tavoitteeksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla! Mukavan helppo toteuttaa ja meillä on ainakin tykätty. :) Kerrohan sitten miten teillä innostuttiin!

   Poista
 4. Voi miten ihanat lenkkimaastot teillä on, Ruffe on täällä ihan kade! Ja järkkärit on kyllä hankalia aluksi, mutta onneksi sen oppii nopsaa jos vaan jaksaa niitä käyttöohjeita lukea. ;---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla metsässä on kyllä kiva kävellä, kun siellä saa olla melko rauhassa! :) Joo ei auta kuin lukea ohjekirjaa ja muita ohjeita. :D

   Poista