perjantai 23. lokakuuta 2015

Nose Work: Sisäetsintä

Eukalyptus-haju saapui postin mukana meille maanantaina, joten päästiin vähän etenemään etsintä puuhissa. Alkuviikko harjoiteltiin laatikkoetsintää namilla ja hajulla. Alunperin oli tarkoitus aloittaa ilmaisun harjoittelu hajun saavuttua, mutta en ole vielä keksinyt miten aloittasin sen. Tänään siirryttiinkin siis harjoittelemaa sisäetsintää. Aloitettiin niin, että ensin laitoin huoneeseen laatikoita ympäri huonetta ja yhteen nami+haju. Tämän jälkeen laitoin hajun laatikon viereen ja lopulta ihan eri paikkaan kuin laatikko. Jacksonilla on joko super-nenä tai uskomaton tuuri, sillä se käveli aina melkeen suoraan hajun luo. Paavolle tuotti vähän pään vaivaa laatikon ulkopuolella olevat hajut. Varsinkin jos haju oli vielä piilossa.

Kun oltiin muutaman kerran harjoiteltu laatikko huoneessa, siirryttiin toiseen huoneeseen, missä ei ollut enää laatikoita. Latoin aluksi hajun ja namin melko näkösälle lattialle. Muutaman kerran jälkeen laitoin vähän enemmän piiloon. Paavolta meinasi huumori loppua kun haju olikin pöydällä, ja se vähän turhautui ja kävi makaamaan maahan. Hetken päästä se rauhoittui ja jatkoi etsintää ja lopulta löysi hajun. Jackson ei halunnut enää siirtyä tähän vaiheeseen, koska sillä oli niin kivaa pahvilaatikkojen kanssa toisessa huoneessa.
 Meidän raakaruokailut on sujuneet ihan hyvin. Kaikki lisäravinteet pitäisi nyt olla kunnossa, ja menee hyvin alaskin. Jackson söi eilen jopa merilevää pelkästään, kun annoin sitä sille haisteltavaksi. Tyyppi nuolas annoksensa parempiin suihin. Välillä tulee ahdistunut ole siitä, olenko varmasti laskenut kaiken oikein ja lasken taas uudestaan. Onneksi Pikkupetojen emäntä on jaksanut vastata mun tuhansiin kysymyksiin. Luisistalihoista jauhettu kanansiipi menee alas molemmilla ihan hyvin, mutta kävin tänään vielä ostamassa sianluumursketta sen isomman kalsiumpitoisuuden vuoksi. Paavo syö oikeastaan ihan kaikkea hyvällä ruokahalulla, mutta Jackson empii vielä sydänten ja maksan kanssa. Jackson tykkää kuitenkin kuivatusta maksasta, joten se saa nyt kuivattua ja kypsennettyä maksaa sekaisin, mikä menee ihan hyvin alas. Pikku hiljaa sitten siirrytään raakaan. Sydäntä se ei syö oikeastaan ollenkaan, joten sitä olen pilkkonut pieneksi paloiksi muun ruuan seassa. Jackson saa nyt sitten vähän enemmän naudanlihaa ja kanan punaista reisilihaa, niin kauan kuin sydän alkaa maistumaan hyvin.

Jacksonia ei ole paljon nälkä hidastanut, vaikka se ei ole kaikkia annoksiaan kokonaan syönytkään. Päin vastoin se on jopa vieläkin villimpi, jos se on mahdollista.Taidan siis jatkaa vielä ilman raksubaaria, ellei isompia syömälakkoja ole tiedossa. Tänään Jackson söi aamulla ja päivällä 70g lihaa, mikä on sille paljon. Sen lisäksi se söi vielä maksa-annoksensa ja n. 8g sianluumursketta. Paavo on nyt ollu Paavo. Paavolla on rakkaus-kausi menossa. Aina välillä sille tulee sellaisia kausia, että se puskee, leipoo ja möyrii sylissä minkä ehtii.12 kommenttia:

 1. Rakkauskausi kuulostaa hyvältä! :) Ja kivan näköistä puuhaa tuo nose work. Juju haluaa myös aloittaa omat nenutreenit, kunhan emo vihdoin ehtisi perehtyä asiaan ja järkätä omat pikku hajusessiot. (Kuulosti vähän pahalta... :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkauskaudet on parhaita. :P Heh. :D Kannattaa ihmeessä kokeilla hajusessioita. Tosi yksinkertainen toteuttaa. :)

   Poista
 2. Vau, tehän ootte edenny jo aika pitkälle hajutreeneissä! Ja miten ihanat tupsukorvakissat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Juu ollaan nyt viime aikoina aika paljon harjoiteltu hajuja, kun se sopii molemmille.

   Poista
 3. Vitsi miten mahtavaa. tehän olette jo tosi pitkällä hajuhommissa! Ootko ajatellut kisata? Tuo on edennyt niin hyvin että olisitte jo pian kisavalmiita! Sisäetsinnän aloittaminen laatikoiden avulla kuulostaa todella hyvältä, luulen että taidan itsekin käyttää tuota kikkaa, kun laatikoista huonekaluihin siirtyminen yhtäkkiä on aika iso muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kun ollaan kisakunnossa pitäisi saada se ilmaisu mukaan. Paavon kanssa pitää aloittaa ihan tassukoskemisen alkeista, koska ei olla oikeastaan ikinä harjoteltu sen kanssa mitään tassutemppuja. Paavolle tuo tassun käyttö ei ole niin luentevaa, se käyttää mielummin suutaan kuin tassujaan. Jackson osaa tassukoskemisen, mutta sen koulutus on muuten vasta aika alkeissa.

   En usko että lähdetään ihan kisoihin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. :D

   Poista
 4. Kiva seurata näitä treenailuja ja fiksuja kissoja! Ite ripottelen vain yöraksut pitkin kämppää, että saavat aamuöisin (tai milloin syövätkään) jotain pientä puuhastelua. Alfred ne taitaa tosin rohmuta kaikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa tuohan on hauska idea. Meillä kyllä varmaan jäis raksut niihin piiloihin, kun ei nuo varmaan tajuaisi niitä alkaa etsimään. :D

   Poista
 5. Voi mahotonta miten jykevät kasvot tuolla teiän Paavolla on. :D Aivan mahtava ilmestys eikä Jacksonkaan ole ollenkaan hullumman näköinen. Pakko liittyä heti lukijaksi kissojesi elämää seurailemaan. Haaveilen ite, että joku päivä meillekin oma cooni muuttais, joten sitä suuremmalla syyllä oli ilo löytää tää blogi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! :) Paavolla on kyllä uskomattoman muhkeet kasvot. Naurattaa välillä, kun katselee sen turpavärkkiä. Coonit on kyllä hyviä tyyppejä. Voin suositella. ;)

   Poista
 6. Oi, mahtavaa kisut! :) Olette jo tosi pitkällä! Miekin oikeastaan tästä intoutuneena kokeilin tänään vähän jo vähän totuttaa kisuja pois laatikkoetsinnästä ja laitoin yhden herkun pahvilaatikon viereen kirjahyllylle. Kaikilla oli vaikeuksia ymmärtää, ettei viimeinen herkku ollutkaan laatikossa, mutta sitten kun ne pääsivät laatikkoajattelun ulkopuolelle niin herkku löytyi tosi sukkelaan. :D Oli hauska seurata miten aivot raksutti asiaa pähkäillessä ja oli tyytyväiset ja väsyneet kisut nw'n jälkeen. :)

  Hienoa, että Jacksonillakin alkaa jo raakailu pikkuhiljaa sujumaan! Hiljaa hyvä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä, miten tuo aivotyö väsyttää paljon enemmän kun tavallinen juoksuttaminen. :) Kiva kun tekin ootte päässyt eteenpäin. Yllättävän helposti meilläkin tajusivat, ettei se haju aina ole laatikossa.

   Poista