keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Epäonnistuneet studiokuvaukset

Syksy tuo valokuvaamiseen pienen haastee, sillä usein on liian hämärää hyvien kuvien ottamiseen. Sitten kun taas aurinko paistaa, se paistaa liian kirkkaasti ja väärästä suunnasta. Meidän talossa on paljon ikkunoita ja osa ylettyy lattiasta kattoon. Valo tulee aina väärästä suunnasta, ja kuvat valottuvat huonosti. Tänään oli aurinkoinen päivä, joten päätin kokeilla kuvausta "lavasteiden" avulla. Raahasin meidän raapimistynnyrit olohuoneeseen ja asetin lakanan niiden väliin taustaksi ja estämään valon tuloa joka suunnasta. Lopputulos oli kaksi hepuloivaa kissaa, yksi revennyt lakana ja nolla onnistunutta kuvaa. Kuvia tuli otettua paljon, joten tulossa piiitkä postaus!

"Tässä mä nyt poseeraan. Ota kuva!"

"Miten nii väärällä puolella?! Täs on mun tynnyri."
"Kiitti ku petasit mun sängyn. Vähä turhan iso lakana ehkä?"
Tässä välissä Jackson lähti kävelemään tyhjän päälle tynnyreiden väliin ja raapas lakanaan reiän. Hulmuava lakana oli liian hauska lavaste, joten vaihdoin sen painavemaan torkkupeittoon.
"Missä se lakana on??""Hähää! Se on täällä alla!"
Jackson sai hepulin lakanan löytymisestä ja lähti rallaamaan ympäri asuntoa. Paavon kanssa kuvaukset ei sujuneet sen paremmin...
"En varmaa kato kameraan tää tötsä päässä!! Mä kaivaudun maan alle häpeästä..."

"Oho!"
Päätin jatkaa joku toinen päivä. Jackson innostui kuvauksista niin paljon, että päätin leikittää sen samalla, kun se jo kiisi muutenkin ympäriinsä.


"Hujaaa"

Lopulta päätin viedä pojat ulos. Paavo ei ole ollut ulkona melkein kahteen viikkoon. Normaalisti ulkoillaan melkein päivittäin. Pave oli silmin nähden onnellinen ja tömisteli maata tassuillaan ja kirmaili ympäri tarhaa. Harmi vaan, että sitten kamerasta loppui akku. Tänään on ollut oikea epäonnistuneiden kuvausten päivä. Ehkä määrä korvaa laadun?


Jacksonkin on vihdoin väsähtänyt, ja ei ole ollut niin "Tiellä-olo-Jaska" kuin muutamana edellisenä päivänä. Paavo on jo vähän leikkinyt Jacksonin kanssa, joten sen ei tarvitse enää suunnata koko suurta energiaansa meihin. Ei kuitenkaan saa käsittää väärin. Jacksonin energisyys on sen yksi hauskoimmista ja parhaimmista puolista.
"Joskus muaki väsyttää..."
"Ja tosi paljon saattaaki väsyttää!"

"Mut jos sä tahdot, voidaan me kyl leikkii"

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuo sit huisku mukanas! Mä rikoin tänää meiän ainoan ehjän... -Jackson

   Poista
 2. Mitä kuvia! Mitä asentoja! Mitä hyppyjä! Hienot kuvaukset :D

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia, vauhtia kyllä riitti! :) Ihana duracell-Jackson, saisit joskus tulla näyttämään mallia meidän sohvaperunoille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson on vähän semmonen Vauhti-Jaska. :D

   Poista
 4. Jacksonin ilmalentokuvat on mahtavia! Kiva, että Paavo leikkii ja nauttii olostaan tötteröpäänäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin oli kamera oikeaan aikaan kädessä. Paavo on tottunut jo ihan hyvin tötteröönsä. Ei se nyt siitä nauti, mutta tulee toimeen sen kanssa. :)

   Poista
 5. Ihania kuvia. Meillä oli kanssa eilen epäonnistuneet kuvaukset, kuvissa on kaikkea muuta kuin kissa. Tai on yhdessä kissan häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissat kyllä kiitää sellasta kyytiä välillä, ettei kamera (tai kuvaaja) pysy perässä.

   Poista
 6. Ihan loistavia kuvia! Ei se kissojen kuvaaminen mene aina (tai siis yleensä) ihan niin kuin toivoisi, mutta nämä kuvat ovat kovin hyviä ja onnistuneita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan tuollaisia kuvia ei ollut tarkoitus ottaa, mutta tulipahan ainakin tilannekuvia. :D

   Poista
 7. Ainakin kuvat välittää totuudenmukaisen kertomuksen kuvaussession kulusta ja hauskojakin ovat :D Jackson on ihanan pumpulisen näköinen varsinkin noissa hyppykuvissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. :D joo. Jacksonin turkki on kyllä ihanan pehmeä. :)

   Poista
 8. Ihanat lakanakarkelot! :)) Onpa kiva nähdä Paavokin reippaana tötän kanssa. Ulkona oli kai sen verran kivaa, että nolostelukin unohtui. Jackson on ihanan villi-ilveksen näköinen näissä kuvissa. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Paavo on jo pikkuhiljaa alkanut tottumaan tötsään. Me kaikki kyllä odotetaan sitä päivää, että sateliittilautanen lähtee. :D Meillä kyllä molemmat nauttii pihailusta! :)

   Poista
 9. Kuvaustilanne kuulostaa ja näyttää just mahtavan kaoottiselta! :DD Kiva, että Paavo pääsi pitkästä aikaa ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikamoista kaaosta. Nauroin kyllä ihan kippurassa, mikä on vähän hullua, kun on kissojen kanssa keskenään kotona. :D

   Poista