tiistai 24. marraskuuta 2015

Jackson kotiutui sairaalasta

Jackson kotiutui eilen illalla sairaalasta. Kotiin tultaessa Jackson oli väsynyt ja stressaantunut. Koti piti kävellä läpi ja tarkastaa kaikki paikat tarkasti. Kun Jackson huomasi, että kaikki on niin kuin lähtiessä, se rentoutui nukkumaan. Jacksonin vointi on ollut jotain kohtalaisen ja ihan hyvän väliltä. Hirveän pirteää ja reipasta kissaa ei tietysti voikkaan odottaa kotiin teho-osasto hoidon jälkeen. Jacksonilta on ajetu karvat vatsasta, kyljestä, kaulalta ja molemmista tassuista. Jäljellä oleva turkki on ihan töhnäinen ja takkuinen. Isoimmat takut leikattiin pois. Jacksonin ulkonäkö korostaa sen reppanaa olemusta.


Jacksonin ravitsemus on valitettavasti vielä pitkälti pakkoruokkinnan varassa. Vähän se jo syö raksuja, mutta ei tarpeeksi. Jackson on kuitenkin juonut itse ja käynyt hiekkalaatikolla, joten syömättömyys on voinut vain jäädä päälle, ruokahalua lisäävästä lääkkeestä huolimatta. Ainakin niin meille sanottiin. Kuumetta ei ole enää ollut, mutta Jackson on todella väsynyt. Vähän se on käynyt jalkeilla ja jopa omi huiskun itselleen, kun leikitin Paavoa. Hengitys on jo ihan normaalia, eikä Jackson piileksi missään, vaan nukkuu siellä missä mekin ollaan. Torstaina mennään kontrolli käynnille, missä tarkastetaan täydellinen verenkuva ja tulehdusarvo. Hassua, että kauhean monessa klinikassa mihin soitin, ei oteta tulehdusarvo SAA:ta. Viikissä meille sanottiin, että se on kissoilla tärkein tulehdusarvo. No löydettiin lopulta sellainen paikka. Viime aikoina on todella turhauttanut monen eläinlääkärin huono tietämys kissoista. Tai ehkä kiinnostus?

Paavo ilahtui kovasti, kun Jackson saapui. Paavo yrittää hivuttautua koko ajan Jacksonin viereen, ja pestä Jacksonia, mutta Jackson valitettavasti lähtee usein pois. Paavo kuitenkin varmaan tietää, että Jackson on kipeä, sillä se ei yritä haastaa sitä leikkiin tai painiin, niin kuin yleensä.

Eilen ennen kuin Jackson saapui kotiin, soitti eläinlääkäri lauantaiselta päivystysasemalta. Lyhyen ajan sisällä ollaan kohdattu niin monta eläinlääkäriä, että en edes muista kaikkia. Lauantaisen päivystysklinikan lääkäri oli vain keikalla kunnallisessa päivystyksessä, joten hän ei tiennyt Jacksonin kohtalosta sen enempää. Eläinlääkäriä oli jäänyt vaivaamaan Jacksonin kohtalo, ja hän soitti kysyäkseen Jacksonin kuulumisia. Kun kerroin, että Jackson on Viikissä, hän sanoi että voi tulla meille kotiin auttamaan kun poitsu kotiutuu, jos tarvii. Tämän eläinlääkärin (jonka nimeä en valitettavasti muista) ansiosta päästiin myös heti sunnuntai aamuna Viikkiin puhelin soitolla. Hän oli myös ensimmäinen eläinlääkäri joka sanoi, että kissa on lihansyöjä, eikä sen kuulu syödä viljaa(vaikka ei se ollutkaan mikään uutinen). Liittyen meidän sitä edellisen lääkäriaseman käyntiin, josta saatiin Jacksonille jotain tahnaa, mitä käskettiin syöttää neljä kertaa päivässä. Tämä eläinlääkäri kuitenkin sanoi, että sen tahnan energia perustuu pelkästään hiilihydraatteihin, mistä kissa ei hyödy ollenkaan. Hän käski heittää tahnan roskiin, ja syöttää Jacksonille lihaa. Hän oli ehkä ensimmäinen lääkäri, josta tuli sellainen tunne, että hän oikeasti halusi parantaa Jacksonin, eikä vaan rahastaa. Myöskään uä-tutkimuksesta hän ei veloittanut mitään. Kiinnostus Jacksonista oli varmasti pitkälti ammatillinen, sillä Jacksonin sairastuminen sai monet lääkärit ihmettelemään. Kuitenkin hänen soitostaan tuli hyvä mieli. Harmi kun hänen yksityinen eläinlääkäriasema on niin kaukana, että ei viitsitä alkaa siellä käymään.


26 kommenttia:

 1. Ihanaa, parempaan suuntaan menossa :)
  Kyllä se poika siitä reipastuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kiva nähdä Jacksonia jalkeilla. Nyt kyllä jännittää jo kovasti tulevien verikokeiden tulokset.

   Poista
 2. Tulipa helpottunu fiilis näistä uutisista. :) Ny vaan lepoa ja oman kodin rauhaa, nii eiköhän se elämä taas voita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että selvitään nyt vaan levolla! :)

   Poista
 3. Voi toista, aika reppanan näköinen, mutta onneksi kuitenkin parempaan päin :) Kiva kuulla, että sattui hyvä eläinlääkäri kohdalle oikealla hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiljaa hyvä tulee. Toivottavasti. Oli kyllä helpottavaa, että sattui eläinlääkäri, joka ymmärsi kissoistakin jotain.

   Poista
 4. Voi Jackson, parane pian! Karvat kyllä kasvaa nopeasti takaisin! Paavo auttaa toipumisessa <3 Tuollainen asiansa osaava lääkäri olisi kyllä aivan mahtava..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson tekee parhaansa! :D Kovasti vielä väsyttää... :(

   Poista
 5. Olipa ihana lukea näinkin hyviä uutisia, vaikka tilanne ei vielä ohi olekaan. Mutta pääsi Jackson ainakin kotiin parantelemaan itseään, se on jo jotain!

  Tuo eläinlääkäri kuulostaa todella hyvältä, mahtaako olla Felinasta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ollut! Hänellä on joku pieni klinikka jossain. :D Harmi kun papereissakaan ei lukenut hänen nimeään.

   Poista
 6. Toivottavasti Jackson paranee pian.
  Olipa ihana lääkäri kun vielä soitteli perään, tuollaisia saisi olla enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä ihan ihmeissäni kun soitti! Mutta oli kyllä mukavaa, että soitti. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Jackson kiittää, ja yrittää parantua mahdollisimman pian. :)

   Poista
 8. Puspus toipilaalle ♥ Ihana eläinlääkäri, tosi huomaavaista soitella kuulumisista ja tarjoutua auttamaan kotonakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä murheen keskellä piristävää, kun hän kyseli kuulumisia. :) Isot plussat hänelle! Yleensä tuntuu, että eläinlääkärit ovat mielellään kuulematta toimiiko hoito vai ei. Ainakin meille on sattunut niin. :D

   Poista
 9. Voi että Jacksonia, kun toinen on joutunut niin koville! Ihan sydäntä riipii - mutta onneksi tilanne on kuitenkin nyt huimasti parempi kuin vielä pari päivää sitten. Toivottavasti toipuminen jatkuu nyt yhtä hyvin ja Jackson on pian oma, pomppuisa itsensä! Ihanaa, että löytyi tuollainen lääkäri, joka on oikeasti kiinnostunut ja on selvästi kissaspesialisti. Voimia toipumiseen teille kaikille! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllä meilläkin sydäntä riipii katsoa tuota riutunutta toipilasta. Toivotaan että Jackson saa vielä energiansa takaisin. Ja mielellään mahdollisimman nopeasti, niin loppuu tämä stressi ja pelko.

   Poista
 10. Voi pikku reppanaa! Onneksi suunta on parempaan... Onko oma kuume myös laskenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuume on onneksi poissa! Vielä on jäljellä väsymys ja ruokahaluttomuus. :(

   Poista
 11. Voi miten huojentavaa oli lukea tämä, ihanaa että Jackson on parempaan päin.<3 Nytvaan toivomme että asit pysyy hyvällä mallilla!! Tsemppiä paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Mekin toivotaan, ettei asiat voi enää huonompaan suuntaan mennä! Perjantaina selviää, onko väsymys vain toipumis väsymistä, vai onko Jackson vielä kipeä. Iik!

   Poista
 12. Huhhuh, mikä tarina kokonaisuudessaan. Onneksi Jackson vaikuttaa jo terveemmältä ja paranemisia sinne! Hyvä juttu myös, että löytyi sitten lopulta osaava eläinlääkäri ja onneksi täällä pk-seudulla on useampia vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on kyllä se etu, että viikonloppusinkin on useampi klinikka auki! Vielä ku kissaklinikat alkaisi päivystää... :)

   Poista