torstai 26. marraskuuta 2015

Jacksonin eläinlääkäri kontrolli

Meillä oli tänään Jacksonin kontrollikäynti eläinlääkärissä heti aamusta kahdeksalta. Keräsin aamulla kaikki tavarat valmiiksi ja otin kopan esille. Paavo harmistui, kun taas Jackson pääsi koppaan. Se varmaan kuvittelee, että tehdään hauskoja huviretkiä ilman sitä. Kun kuljetuskoppa oli jo varattu, Paavo ajatteli, ettei auta mennä muu kuin mennä laukkuun.
"NYT sulla on kaikki mukana..."

Jacksonin vointi on taas hieman kohentunut. Eilen illalla se söi ekan kokonaisen aterian itse. Huh! Tänään se oli jo niin virkeä, että jaksoi raapia sohvaa useampaan otteeseen. Enpä olisi uskonut, että joskus ilahdun niin paljon sohvan raapimisesta. Ollaan myös vähän leikitty, mutta ei mitään juoksuleikkejä. Eikä Jackson kyllä pahemmin jaksa juostakkaan. Suurimman osan ajasta se vielä nukkuu, mutta jonkin verran jo osallistuu puuhasteluun. Tänään tehtiinkin Jacksonin lempipuuhaa, eli tyhjennettiin kaappeja siivouksen yhteydessä. Tosin ei se ollu niin kivaa, kun se oli sallittua.
Riutunut potilas

 Eläinlääkärissä ei oikeastaan tehty muuta kuin otettiin verinäytteet ja tarkastettiin vointi. Jackson on siitä mukava potilas, että se on ihan äärettömän kiltti. Verikokeet ja oikeastaan kaikki tutkimukset ja toimenpiteet on onnistunut ilman rauhoitusta. Eikä se oikeastaan edes rimpuile. Viikissä opiskelija harjoitteli kanylointia Jacksonilla, ja vaikka se puhkoi siltä kaksi suonta, ei se yhtään repinyt tassua pois. Minulla loppui kärsivällisyys ennen kissaa.

Saatiin osa verikokeiden tuloksista jo tänään, mutta tärkein tulee huomenna. Saatiin sekä hyviä, että huonoja uutisia. Hyvä uutinen on se, että valkosolut olivat laskeneet normaalille tasolle, mikä tarkottaisi tulehduksen parantumista. Tämä varmistuu huomenna, kun saadaan tulehdusarvon vastaus. Huonona uutisena tuli, että Jacksonin kreatiniini, eli munuaisarvo, oli kohonnut yli viitearvojen. Viime torstaina krea oli 140, sunnuntaina 127 (yli vuorakauden kestäneen tiputuksen jälkeen) ja tänään se oli 185. Normaalin yläraja on 160. Urea on pysynyt kuitenkin koko ajan normaalina.
Jackson joutuu nestedietille

Krean nousuun voi olla useita syitä. Yksi syy voi olla se, ettei Jackson ole juonut tarpeeksi. Todennäköisesti tästä se ei johdu, sillä se on jounut koko ajan hyvin. Jackson on saanut viime aikoina paljon lääkkeitä lyhyen ajan sisällä. Osa lääkkeistä oli munuaisia rasittavia. Lääkkeet ovat voineet vaurioittaa munuaisia, ja heikentää niiden toimintaa. Yritän kuitenkin olla vielä huolestumatta, sillä arvo ei kuitenkaan ole vielä ihan älyttömän korkea. Toivotaan, että se normalisoituu parissa viikossa. Mysteerisairaus kontrollien lisäksi joudumme nyt sitten myös munuaisarvo kontrolleihin. Kyllä taas harmittaa, mutta toisaalta ilman niitä lääkkeitä Jackson ei olisi edes hengissä.
"Jackson... Jackson... Jackson... Entäs minä?"
Jos Jackson on ollut esimerkillinen potilas, niin Paavo on ollut esimerkillinen hoitaja. Paavo on kantanut Jacksonille leluja, ja muutenkin hoivannut Jacksonia. Eläinlääkärissä meitä varoiteltiin, että pitää vahtia Paavoa, ettei se kiusaa kipeää kaveria. Pyh ja pah. Paavo on ollut myös harmissaan Jacksonin puolesta.
Huomasin tänään, että Paavolla on aika valtava kieli. Nyt ymmärrän, miten Paavo ehtii nuolla koko naamani aamulla märäksi ennen kuin herään. Eihän siihen tarvitse kuin pari nuolaisua tuollaisella kielellä.18 kommenttia:

 1. Toivottavasti on tuo kreatiini koholla vaan lääkkeiden seurauksena ja toivottavasti se tulehdusarvo on pudonnut normaalilukemille. Tsemppiä.
  Paavo on selvästi mitä parhain sairaanhoitaja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehdusarvo oli pudonnut ja oli nytten 40. En enää muista tarkalleen, mutta maanantaina oli suunnilleen 165. Eli hyvin ovat pudonneet. Eiköhän tämä nyt tästä helpota. Maanantaina taas kontrolliin, ja silloin toivottavasti saadaan terveen paperit. :)

   Poista
 2. Ihana kuulla, että Jackson on jo enemmän oma itsensä! Me pidämme edelleen sormet ja tassut ristissä, että parantuminen jatkuu samaan tahtiin ja että myös kreatiiniarvot laskevat, kun lääkitys loppuu.

  T. Kermakupin tytöt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehdusarvot on laskeneet ainakin hyvin ja toivotaan, että kreakin siitä laskee. :)

   Poista
 3. Luuletko Paavo että onko se hyvä asia vai huono jos on iso tai pieni kieli? - Tuumaileva Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että mitä isompi kieli, sitä parempi. -Paavo

   Poista
 4. On kyllä mahtikieli! :D Ihana Paavo-hoitaja ja ihana kuulla, että Jackson on koko ajan paranemaan päin! ♥ Toivottavasti krea palautuu normaaliksi lääkityksen loputtua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson on ollut tänään jo melkein oma itsensä. Aamulla heräsin kun se rallasi yksin ympäriinsä, vaikka oltiin Paavon kanssa vielä nukkumassa. Jackson varmaan kuuli, että tulehdusarvot on laskeneet, niin enää ei auta esittää sairasta. :D

   Paavo on ihan loisto tyyppi. <3

   Poista
 5. Voi miten ihanaa kuulla että Jackson voi jo paljon paremmin <3 Toivottavasti munuaisarvot laskee itsestään ja tovottavasti huomiset tulokset on hyviä eikä huonoja! Paljon tsemppejä meidän poppoolta ♥ Ihanaa että Jacksonilla on henkilökohtainen hoitaja-Paavo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)♥ Ois kyllä ihanaa, kun tämä sairastelu nyt loppuisi ja saisi keskittyä johonkin ihan muuhun.

   Poista
 6. Eiköhän ne loputkin arvot tasoitu normaaleiksi muun toipumisen myötä. Ihanaa nähdä Jackson jo sohvaa raapimassa! ♥ Ja Paavo on ihanan lempeä kaveria kohtaan. ♥ Onko Paavon korva rauhoittunut? Mukavaa ja koettelemuksista toipuvaista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ois kyllä huippua! Paavon verikorva ei oo valitettavasti vieläkään parantunut, mutta se on alkanut tyhjentymään, joten sille ei toistaiseksi tarvitse tehdä mitään. Ellei se sitten tulehdu, suurene tai ala häiritsemään Paavoa. :| Nyt se ei edes huomaa sitä. Kiitos!

   Poista
 7. Loistavia uutisia! Paavon hoitotoimenpiteet varmaan auttoi paranemisessa.
  Mahtava kieli, ei ihme että on naama märkä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kans, että Jacksonin parantuminen on Paavon ansiota. :D Toi kieli on ihan hulvaton! :D

   Poista
 8. Olipas hienoa lukea hyviä uutisia! :) Vielä kun se kreakin laskee..
  PaavoPaavoPaavo, suloinen oot sinäkin, paras vierihoitaja Jacksonille! Ja oi mikä kieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä! Minä! Minä! kihihi. Thänx! -Paavo

   Poista
 9. Hienoa, että ihmetauti on parempaan päin ja toivottavasti munuaisarvotkin lähtevät laskuun, kun tilanne rauhoittuu.

  Ja Paavo, tottakai me sut huomataan, kun sä oot niin ihana ja kaiken lisäksi hyvä sairaanhoitaja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että ees joku huomas mun ihanuuden!! -Paavo

   Poista