sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kun kissa kohtaa koiran ensimmäistä kertaa

Meillä oli tänään niin jännittävä päivä, etten malta olla kirjoittamatta siitä heti. Meillä kävi tänään nimittäin ihan uusi tuttavuus kylässä. Paavo ja Jackson kohtasi tänään ensimmäistä kertaa koiran ihan nenätysten. Ja vielä ihan omalla reviirillänsä. Emäntää taisi jännittää kaikista eniten tämä kohtaaminen. Jacksonin tiesin pakenevan turvaan, joten siitä en ollut huolissani. Paavo on taas äärettömän utelias ja välillä jopa turhan peloton, joten minua jännitti, miten käy kahden petoeläimen välisessä mittelössä. Minulla on vielä elävänä mielessä Paavon reviirinpuolustus vietti, joten olin enemmän huolissani Yodasta, suloisesta siperianhusky pennusta, kuin Paavosta. Yodaan voit halutessasi tutustua paremmin täällä.
Peto. Siperianhusky Yoda
Ennen vieraiden tuloa keräilin lattioilta tavaroita, ettei pentu parka vain tukehtuisi niihin. Mietin myös Paavon telkeemistä kuljetuskoppaan. Luin internetin keskustelupalstoilta kannustavia ohjeita, miten kannattaa toimia, kun tutustuttaa kissaa koiraan ensimmäisä kertaa. "Tee mitä teet, kissa puhkoo kuitenkin koiran silmät." T nauroi minun peloilla, ja totesi että Paavo on maailman leppoisin kissa. Turha jännittää. T oli onneksi oikeassa, mutta rahoituin vasta, kun hän lupasi puolustaa Yoda parkaa henkensä uhalla Paavoa vastaan. Hah.

Yoda saapui emäntänsä kanssa, ja Jackson toimi niin kuin ajattelinkin. Kirmasi täysiä kaappiin. Ennen pakenemista se kuitenkin muisti pörhistää itsensä mahdollisimman isoksi. Paavon reaktio oli enemmän järkyttyneen kiinnostunut. Paavo seurasi Yodaa kaikkialle, ja kun se ei osoittanut mitään agressiivisuuden merkkejä, pystyin itsekkin rentoutumaan.
Siis tosi kiinnostunut.... "Taasko sä raahaat jonku pennun meille asumaan?!"


Yoda oli hyvin nuoresta iästään huolimatta rauhallinen pentu. Tai oli sillä energiaa, mutta se oli ystävällinen ja kiltti. Osasi se jopa jo muutamia temppuja, vaikka on vasta viikon ollut uudessa kodissaan.Yoda on tottunut kissoihin jo kasvattajallaan, joten se ei nostanut meidän kissoista sen suurempaa meteliä. Vähän sitä jännitti kävellä itseään isomman kissan ohi.
Yoda ymmärsi heti painilelun idean.

Tuo katse <3

Paavo seurasi pöydältä Yodan touhuja, ja yritti vähän kurista huomion saamiseksi.
"Terve. Ei mua pelota. Otan vaan etäisyyttä.
Alku järkytyksen jälkeen Paavo alkoi siristelemään Yodalle silmiä ja haukottelemaan. Paavo kävi myös Yodan eteen maaten kyljelleen ja venytteli ystävällisesti tassuja Yodaa kohti. Yoda ei kuitenkaan oikeen ymmärtänyt Paavon pieniä ystävystymisen eleitä, vaan keskittyi harmittelemaan sitä, miksi se jotui olemaan hihnassa sisällä.
Yodaa ei paljon Paavot kiinnosta.
Jackson koki parhaaksi vähän sähistä Yodalle, kun se meinasi käydä liian iholle.
Luultavasti Yoda ja Paavo olisivat olleet jo valmiita leikkimään keskenään, mutta omistajat oli sitä mieltä, että on parempi jättää ensimmäisestä vierailusta hyvät muistot ilman haavereita. Oli kyllä hauska ja jännittävä päivä. Kiitos vaan vierailijoille! Paavo jäi vielä toviksi määkimään vieraiden perään ovelle. Kun se totesi, ettei pentu enää palaa, se kävi tyytyväisenä keränä syliin nukkumaan. Tosin vain hetkeksi. Sitten Paavo muisti, että reviiri pitää puskea läpi outojen hajujen poistamiseksi. Jacksonille kohtaaminen oli jännittävämpi, vaikka se ei pysynyt meidän kanssa edes samassa huoneessa. Jackson on nukkunut vieraiden lähdöstä asti.

26 kommenttia:

 1. No tämähän sattui :D Mutta on kyllä söpö Yoda! Siniset silmätkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ihan syötävän söpö! <3

   Poista
 2. Hauska pieni koiruli tuo Yoda! Ja rohkea Paavo, kun uskaltautui noin lähelle koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Pavea vähän jännitti, mutta mun mielestä se tunki vähän turhankin lähelle. :D

   Poista
 3. Ihana pikku koiruli, ymmärtää näköjään painilelun tarkoituksen paremmin kuin Pena... :)
  Paavo on tosi rohkea, ehkä Jacksonkin siitä reipastuu kun tottuu ensin ajatukseen, että on koiriakin olemassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Yoda leikki tuolla lelulla enemmän kuin meiän kissat yhteensä ikinä. :D Olisin lahjoittanut sen Yodalle, mutta se unohtui meidän nurkkiin pölyttymään. Ehkä ensi kerralla.

   Poista
 4. Suloinen Yoda! Paavo on rohkea poika, kun uskalsi tehdä koiran kanssa tuttavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä super suloinen. Ihan pehmolelun näköinen. :D

   Poista
 5. Hienostihan meni eka tapaaminen koirulin kanssa! Paavo näyttää kyllä vähän siltä, että "eihän toi vaaaan jää tänne".. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavon ilmeet ei kieltämättä vakuuta sen ystävystymisen aikeista.. :D

   Poista
 6. No sitä minä juuri mietin koko ajan ja lopusta se selvisikin, että siivosithan sen hajujäljet heti pois TEIDÄN kodista! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai!!! Siivosin jo vähän sillonki ku se haisuli oli täällä! -Paavo

   Poista
 7. Mestarilla on vielä paljon opittavaa kissojen hienovaraisesta viestinnästä. Kiitti että saatiin tulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo hienosti Yoda osas olla, vaikka parka joutuki olemaan hihnassa. :) Ja tulkaa toki toistekkin. :)

   Poista
 8. Kylläpä Paavo handlasi hyvin tilanteen! Way to go! :))) Ihana tuo pikku Yoda - niin pieni, palleroinen ja lempeä! :) Ehkä Jacksonkin uskaltautuu seuraavan kerran kaapin perukoilta tutustumisretkelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yoda oli kyllä niin kiltti ja ihana, että voisin lässyttää sen kuvallekkin! Jackson tuskin uskaltautuu esille ensi kerrallakaan, mutta ehkä jo kolmannella kerralla! :D

   Poista
 9. Paavo on avarakatseinen, koirakin menee kunhan on noin söpönen :)
  Jackson on viisaan varovainen, mistä sitä tietää että sillä on hyvä mielessä, kun se heiluttaa häntääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on ihan hirveän utelias. :D Joo, aika tyypillinen tuo Jacksonin reaktio kissalta varmaankin. Puhuuhan ne koirat ihan eri kieltäkin. :D

   Poista
 10. Vau miten hienosti tapaaminen meni! Onpa Yoda todella söpö. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yllättävän hyvin kyllä! Olin varautunu siihen, että Paavo häätäisi heti tunkeilijan reviiriltä. :D

   Poista
 11. Iiihana pentu! ♥ Menipä teillä tapaaminen hyvin, taitaa Paavo nähdä koiran pienempänä uhkana kuin toisen kissan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei tuo Yodan pentuolemus ollut varmaan kauhean uhkaava. Aikuinen koira olisi voinut olla vähän jännempi, ja kissa minkä ikäisenä vaan jännin. :D

   Poista
 12. Husky husky husky. <3 <3 <3 Saatan juuri seota, sillä aivan kuin huskyt eivät olisi aikuisinakin laittoman söpöjä, niin entäs sitten pentuina, lääh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyll niiiin kauniita!! Ihania. :)

   Poista