maanantai 21. joulukuuta 2015

Jackson hammaslääkärissä ja muita vääryyksiä

Pojilla on viime päivinä ollut melko rankkaa. Ensin eilen tyhjennettiin poikien ruokakaappi ja kerättiin kodittomille kissoille 10 kg ruokaa. Minun piti alunperin käydä ostamassa ruuat Mustista ja Mirristä, mutta aikataulut pettivät pahasti, joten poikien (avaamattomat) ruuat päätyivät nyt nälkäisempiin suihin. Onneksi olin tilannut jostain syystä hirveän kasan MAC'sin märkäruokaa, joten ne pääsivät nyt parempaan käyttöön. Meillä ne ei nimittäin muutenkaan maistu.
"Sinne meni mun Thriven herkutki... Tosi reilua!! Ois vieny omat leipänsä..."

Kodittomia kissoja oli tällä kertaa moikkaamassa ihan hirveä määrä ihmisiä. Moni muukin kiikutti isoja määriä lahjoitettavaa ruokaa ja leluja. Aulassa oli myös kiipeilypuita, mitä sinne oli tuotu. Mukavaa nähdä ihmisiä auttamassa. Kissat olivat vähän varautuneempia kuin yleensä, joten ei viitsitty hirveän kauan aikaa viipyä. Leikitettiin muutamat innokkaimmat, ja jätettiin väsyneemmät rauhaan. Varmasti niillä oli ollut rankka päivä, kun niin paljon oli käynyt ihmisiä niitä katsomassa. Kissatalolta lähtiessä tulee aina vähän paha mieli. Niin monta ihan mahtavaa kissapersoonaa kotia vailla. Paavo ja Jackson eivät olleet tyytyväisiä, kun saavuttiin kotiin ihan vieraan kissan hajuisina, ja ruuatkin oli jääneet matkalle.
"Ja sit ne kanto puun sisälle?? Öö..."

Tänään oli sitten vielä kurjempi päivä. Paavo joutui olemaan koko päivän ihan yksin, ja Jackson parka raahattiin taas eläinlääkäriin. Lokakuussa käytiin Jacksonin kanssa hammaslääkärissä ientulehduksen takia. Vaikka ikenet rauhoittuivatkin tuosta, oli tosi asia se, että hampaissa oli hammaskiveä. Varattiin aika Catvetille nyt sitten vielä tälle loppu vuodelle, että saataisiin nyt kaikki Jacksonin lääkärikäynnit tehtyä alta pois.
"Aluks mua ei kiinnostanu koko puu, mut sit mä tajusin et tuol juurelhan on vettä!! Jei! Aikani mä siinä kauhoin vettä lattialle, mut sit isäntä viritti siihen jonku esteen... Just... Epäreilua."

Lääkärikäynti jännitti minua monesta eri syystä ihan hirveästi. Hammaskiven poisto tehdään anestesiassa, mikä on aina jännittävää ja riski. Varsinkin kun siitä ei ole pitkä aika kun Jackson viimeksi makasi teho-osastolla Viikissä. Myöskin Jacksonin hampaiden kunto jännitti minua, sillä röntgen vasta varmistaisi Jacksonin suun todellisen kunnon. Jacksonilla esiintyi myös lääkeaineallergia tuon mysteerisairauden aikana, ja se pamahti täyteen punaisia paukaumia. Jackson oli tällöin saanut niin montaa eri lääkettä, ettei aiheuttaja ole varmaa. Olin siis aivan varma, että Jackson saa vähintään anafylaktisen reaktion nukutuksen aikana. Mieltä ei rauhoittanut mikään muu kuin se, että tiesin että Catvetillä Jackson on hyvissä käsissä.

Jackson aavisti jo heti aamulla minun jännityksestä, ettei nyt ole tulossa ihan tavallinen päivä. Jackson lymyili vähän sivummalla, ja kun otin kopan esille se kirmasi karkuun. Yleensä kopan esille tulo saa meillä aikaan kisajuoksun koppaa kohti. Lopulta kävi sama kuin ennen viime hammaslääkäri käyntiä. Paavo istui kopassa ja Jackson juoksenteli ympäriinsä karkuun. Nyt meitä oli onneksi kaksi, joten Paavon ottaminen kopasta ja Jacksonin sisään laitto sujui helpommin.
"Ihmiset on niin outoja..."
 Murhe ja jännitys oli tällä(kin) kertaa ihan turhaa. Kaikki meni hyvin. Alussa taas voivoteltiin Jacksonin laihuutta, mutta todettiin suun näyttävän hyvältä lukuunottamatta kiveä. Eläinlääkäri ehdotti Jacksonille närästyslääkettä kokeiluun, jos se innostuisi lihoamaan. Tosin hän myös totesi, että Jacksonilla on mahtavat lihakset, joten laihuus johtuu todennäköisesti sen aktiivisuudesta. Keuhkkot kuunneltiin, ja ne olivat normaalit. Jackson sai taas kehuja sen kiltistä luonteestaan. Kirvelevä piikki takapuoleen ei saanut sen tassuakaan liikahtamaan. Hammasröntgen oli myös normaali. Hampaiden puhdistus operaatiossakaan ei todettu mitään epänormaalia, vaan Jacksonilla on hienot ikenet ja hampaat. Ei onneksi merkkiäkään syöpymistä, tai muista suusairauksista. Nyt Jacksonia on kyllä tutkittu viimeisen parin kuukauden aikana niin paljon, että mitään yllätyksiä sen terveydentilassa on tuskin tulossa.
"Mä sain tollasen kalan palkinnoks, ku se täti oli viel kirjottanu sinne mun papereihin erityismaininnan mun kiltteydestä."

Kotona odotti synkkä Paavo. Ihan yksin monen monta tuntia! Epäreilua. Paavo kaappasi Jacksonin kainaloonsa ja alkoi pesemään kaveri parasta hirveitä hajuja pois. Jackson oli oikeastaan kotona jo ihan täysin hereillä, joten ilta on mennyt ihan normaalisti. Vähän aluksi oli pupillit laajoina, mutta muuten juokseminen ja hyppiminen sujui heti.
"Ihmiset vois vaihteeks mennä taas töihin niin ne keksis muutakin tekemistä, ku meiän kiusaamisen...."


17 kommenttia:

 1. Olipa hyvä, että suussa ei mitään ihmeellistä ollut. Erityismaininta kiltteydestä on jotain ihmeellistä. :D
  Meilläkin on suunnitelmissa joku tollanen sisäpuu, mutta enpä tiiä viitinkö raahata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson on ihan super kiltti kyllä kotona ja lääkärissä. Lääkärissä se on kyllä aika kauhuissaan, mutta silti onneksi kiltti. :D

   Poista
 2. No nyt on Jackson kyllä priimakunnossa! :) Noita palloja vois kyllä vähän räpeltää tuolta puusta alas, jos sitä vettä ei kerran enää saa lattialle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Nyt vaan täytyy ahkerasti harjata hampaita. :D Pallotkin sai olla melko rauhassa. Puu lens tänään jo pihalle. Joulu on ohi! :D

   Poista
 3. Hienoa, että lääkärireissu meni noin sujuvasti.
  Meilläkin on joulupuu harkinnassa, mutta voi jäädä sille asteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujuvat lääkärireissut on mukavia. :)

   Poista
 4. Hyvä, että hammaslääkärireissu meni hyvin. Nyt on Jacksonillakin puhdas ja terve suu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Nyt vaan täytyy pitääkkin se puhtaana! :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Se oli kyllä helpotus. :) Aina ehtii pelkäämään pahinta.. :D

   Poista
 6. Ihanaa että nyt on puhdas suu! Munkin pitäisi viedä Ruffe ja Coco hampilääkäriin, koska hammaskiveä on havaittavissa ja kuulemma Ruffella oli pientä ientulehdustakin. Pakko kyllä varata aika mahdollisimman nopeasti jos vaan kerkeisi kaikkien touhujen keskellä :D Serban kyllä sanoi ettei sillä ole niin hirveä kiire. Ja miten ihanaa että Jackson on noin kiltti ♥ Tekisin mitä vaan että saisin kiltin lääkärissä käynti kissan, mutta mun on nyt vaan kestettävä tota saatanan jälkeläistä... :--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan, että teidänkin hamppireissu sujuu hyvin. Jackson on tosi kiltti ja helppo käsitellä tehtiin sille mitä vaan. Onneksi. Voi Ruffea. :D Ehkä hänellä on vaan niin paljon kurjia kokemuksia lääkäreistä. Jacksonkin pelkää nykyään enemmän lääkärissä, kun silloin kerran jätettiin se sinne yöksi. :D Ei se onneksi silti vastustele tai rimpuile.

   Poista
 7. On kyllä ollut melkoinen loppusyksy Jacksonilla, mutta onneksi nyt on kaikki välttämättömyydet hoidettu eikä paina mieltä, että onko hammaspeikot jyllänneet. Onnittelut! :) Toivottavasti joulupukki tuo pojille paljon ruokaa vastineeksi hyväsydämisestä lahjoituksessa. Samassa paikassa Nuppu ja Jujukin kävivät muuten hampuhoidossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu Jackson on jo ammattilainen lääkärireissuilla. :D Kyllä pojat sai täytettä kaappeihinsa. :D Catvet on kyllä kiva paikka. Meillä on useampi eläinlääkäri missä käydään, mutta catvet on kyllä suosikki.

   Poista
 8. Siinä on kisuille mukavasti ruokaa ja ihanaa, että moni muukin oli muistanut kisuja! :) Minua vähän harmittaa kun jäi hyväntekeväisyysjutut tänä jouluna vähiin, mutta ehkä ensi jouluna sitten taas.

  Ihanaa, että suu oli täysin kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna sitten. Ensi vuoteen ei ole enää pitkä aika. :D

   Poista
 9. Te veitte kodittomille ruokaa, me arvoistetaan ihan sadalla ♥
  ..mutta onhan se vallan julmaa roudata omien kissojen ruokia sinne, ihan vaan silleen periaattessa. Jalomielinkin kissa siitä pahastuu, väittää tämä mun nelikko täällä ;)

  Ja sit vielä lekurakin..kyllä on nyt teidän kissojen elämää vatkattu isolla kädellä ihan sekamelskaksi :)

  VastaaPoista