perjantai 11. joulukuuta 2015

Paavolla kävi vahinko

Varoitan etukäteen, että luvassa on kakkajuttuja. Ehkä kannattaa vain selata kuvat läpi, jos inhottaa.
Syyllinen näyttäytyy komeana heti alussa.
Yövuorojen jälkeen unirytmin palauttaminen normaaliksi sujuu minulta yleensä ihan hyvin. Nyt viime aikoina kuitenkin jostain syystä rytmi ei meinaa millään kääntyä. Johtuuko lie tuosta ainaisesta pimeydestä, niin aivot eivät tajua vuorokauden rytmejä. Lopetin eilen siis yövuorot, ja yritin mennä nukkumaan kahdentoista aikaan illalla. Tunnin pyörin sängyssä ennen kuin luovutin ja nousin uudestaan ylös. T:llä oli herätys aamu viideltä, joten en viitsinyt enää mennä makuuhuoneeseen pyörimään, vaan tein pedin olohuoneeseen sohvalle. Paavo ja Jackson innostui tietysti hirveästi lakanasta sohvalla ja alkoi hirveä ralli ja möyke. Pojat riehuivat noin tunnin verran samalla kun minä yritin virkata itseäni uneen (kyllä kaivoin koukut taas kaapista). Siinä kahden aikaan tuli kuitenkin pelottavan hiljaista. Tiesin ettei pojat olleet menneet nukkumaan, sillä ne nukkuu aina minun vieressä. En jaksanut kuitenkaan nousta tarkastamaan, mitä pahoja ne puuhaa. Hetken kuluttua Jackson marssi paikalle ja alkoi määkimään kantelupukki ilme naamalla. Minun oli pakko nousta katsomaan, mitä Paavo puuhasi.
"Onko ihan pakko kertoa enenpää....?"

Paikallistin Paavon kylpyhuoneesta, eikä näky ollut mitenkään sydäntä sulattava. Paavolla oli ilmeisesti elämänsä ensimmäistä kertaa vatsa ollut hieman löysällä. Paavon hienoihin housuihin oli jäänyt löysä pökele jumiin, ja se oli ratkaissut ongelman iskemällä takapuolen lattiaan, ja etutassuilla veteli itseään eteenpän pylly maata laahaten. Jäljistä päätelleen sillä oli ainakin neljäs kierros menossa... Näin on käynyt joskus ennenkin, mutta koska sen vatsa ei ole ollut löysällä sotku on ollut melko pientä ja Paavon on saanut puhtaaksi leikkaamalla sotkuiset karvat pois. Tällä kertaa sotku oli hirveä ja koko kylpyhuone oli täynnä sitä itseään. Saati sitten Paavo joka oli etutassujen kainaloihin asti kurassa. Paavo oli itsekkin ihan kauhuissaan ja katsoi minua silmät suurena paniikista. En mitenkään tuomitse Paavon toimintaa, sillä en itsekkään olisi lähtenyt puhdistamaan itseäni samassa tilanteessa nuolemalla (:D).
"No nyt oon puhas... Kato vaikka"
Ensimmäinen reaktio minulla oli kaapata Paavo syliin. Mikä oli kyllä virhe, sillä en siinä vaiheessa vielä huomannut miten "kurainen" se oli. Paavo pääsi yöllä pika pesulla, ja aamulla pesin vielä koko kissan shampoolla. Hirveästi ei naurattanut aamuyöllä hinkata kakkaa kaakeleiden välistä. Desinfioin kylppärin ja itseni. Paavo oli ihan häpeissään ja vähän yritti käydä kurisemassa minulle. Palkitsin Paavon hienosta suorituksesta herkuilla. Heh. Ei se tahallaan sitä sotkua saanut aikaan.
"No-lo-a."
Tarinalla on kuitekin onnellinen loppu, sillä tänään Paavon vatsa on ollut ihan normaali, eikä toista kuraepisodia onneksi tullut. Paavon pesu on muutenkin ollut suunnitelmissa, joten tulipahan sekin nyt sitten tehtyä. Tosin en kauheasti jaksanut tällä kertaa panostaa, vaan tein pelkästään nopean shampoo pesun. Jacksonin pesu on vielä edessä, mutta se saa odottaa vielä muutaman viikon.
Jackson on tosiaan pysynyt terveenä ja pirteänä. Ruokahalu on myös palannut normaaliksi. Ainut vaan, että sillä on pakkoruokinnasta jäänyt inho lihaa kohtaan. Onneksi sen vatsa kestää muutamia märkäruokia, mutta nekin on täydennysravintoja. Meillä on siis edessä taas vaikea totuttelu takaisin raakaruokailuun. Jackson laihtui sairastelun aika niin paljon, että taidan odottaa painon normalisoitumista vielä. Sen aikaa voidaan file kerrallaan yrittää totutella.

25 kommenttia:

 1. Jee kakkajuttuja jonkun muunkin blogissa kuin vaan mun :D Tämä tämmöinen yöllinen kissan pyllyn pesu on tuttuajuttua meidän taloudessa. Onneksi nyt ollaan kyllä päästy helpolla eikä mahat ole olleet enää kuralla. Mäkin pesin ihan huvin vuoksi Ruffen tossa pari päivää sitten ja Cocon tänään, eivät kyllä arvostaneet mutta ovatpahan puhtaita! Ennen aina jännitti pestä poikia kun tuntui että jommankumman villapöksyt sotkeutuu kuitenkin ruikuliin melkein heti.. Nyt kun ollaan saatu olla jo viikkoja ilman sotkuja uskalsin pestä villapöksyt putipuhtaiksi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo teillä tuo touhu on varmasti liiankin tuttua. :D Pitkäkarvaisten kissojen huonoja puolia on kyllä nuos sotkeutuva pöksyt. :D Ilman ruikuliakin ne joskus sotkeutuu. Toivotaan, että te saatte nautti puhtaista pöksyistä jatkossakin. :)

   Poista
 2. Voi Paavo-raasua, on varmasti ollut melkoisen hirvittävä tunne kun housut ei puhdistu vaikka miten hinkkaisi kaakeliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo oli kieltämättä aika raasu ja hirveän häpeissään. :D Siisti kissa kun muutoin on.

   Poista
 3. Voi ei! Taisi unet karata sinulta vielä hetkeksi? - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu ei kyllä uni tullut hetkeen tuon pesuoperaation jälkeen. :D

   Poista
 4. Ei hätää Paavo, noi kakkahommat on tuttuuhuttuu varmaan kaikissa kissavaltakunnissa. Ja sitten kun on vielä tuhdit turkispöksyt niin pesut on pakolliset.
  Ps. Solet kovin komea ja toi sun korva antaa kivasti särmää <3

  Pps. terkut Jacksonille, hyvää ruokahalua ja lisäpainoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä en silti pidä kakasta. Ainakaan mun uljaissa housuissa... Pyyhin ne tulevaisuudessakin tarvittaessa lattiaan. -Paavo

   Poista
 5. Onneksi olit hereillä, aatteleppa miten kiva yllätys olis ollut vasta aamulla herätä, kun se gaggeli olis ehtinyt kuivumaan sekä niihin kaakeleihin, että kissaan, ja mahdollisesti vielä moneen muuhunkin paikkaan.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojep! Mietin ihan samaa, että kerrankin unettomuus oli onni. :D Sitten ois saanu raaputella kakkaa muualtakin kuin kaakeleista.

   Poista
 6. Okei, teiän kakkauutiset voittivat mennen tullen meiän vastaavat. :D Ja arvaa mitä? Ei muuten haittaa yhtään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaa! :D Kyllä mä luulen että tekin tuutte tutustumaan kakkapöksyihin Daltonin hieman kasvaessa. :D

   Poista
 7. Älä huoli, Paavo, noin ois voinut käydä kelle tahansa! Onneksi Jackson osasi tulla hälyttämään apuvoimia niin saitte kakkelit heti tuoreeltaan siivottua.

  VastaaPoista
 8. No hei Paavo, ei ollu yhtään noloo! Kerrankos sitä sattuu ja ymmärrettävästi piti toimia tilanteen edellyttämällä tavalla ;) Hyvä juttu, että oli kuitenkin vain kertalaaki.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sitä mäki sanoin. Ei mulla ollu vaihtoehtoja! -Paavo

   Poista
 9. Voih, nyt Paavokin on saanut kokea blogikissuuden kääntöpuolen: kakkakeissit raportoidaan koko kansalle! :) Kukapa pitkäkarvakatti ei olisi moista hetkeä päässyt kokemaan. Tunnen suurta mutta myös hiukan huvittunutta sympatiaa kaikkia osapuolia kohtaan. Onneksi masuvaiva ei jatkunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että mun maine koviksena ei kestä tollasia kakkajuttuja... Uskottavuus kärsii... Ens kerralla pyyhin takapuolen Jacksoniin. Loppuu se juoruilu... -Paavo

   Poista
 10. Voi ei Paavo! :D Nuo yölliset kissaherätykset ovat kyllä aina niin miellyttäviä. Mulla on joku omituinen taito herätä sikeästäkin unesta kissan oksentamisääniin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin kyllä varmasti nukkunut tyytyväisenä, jos en olisi sattunut olemaan hereillä. :D En kauhean helposti herää kissojen touhuihin.

   Poista
 11. Jackson on hyvä "veli" kun kävi hakemassa mamin hätiin. :) Haikullakin oli tässä vähän aika sitten masu löysällä, johtui ankan lihasta. Ensimmäinen ateria meni ilman seuraamuksia, mutta jostain syystä kaksi seuraavaa (joiden välissä oli vähintään viikon tauko) vetivät masun pitkälti samaan kuntoon kuin Paavolla. Ensimmäisiä kertoja ikinä Haiku joutui pesulle ja onneksi meni hyvin, vaikka tilanne oli haastava (piti pitää kissaa paikoillaan ja koittaa välttää kakkaosumia). Meni siinä silti paita aina vaihtoon homman jälkeen. :D Masu oli kunnossa jo seuraavalla kakkakerralla. Vähän nyt mietin uskallanko enää syöttää ankkaa, mutta curlitkaan ei voi syödä sitä muista syistä. Voisi ottaa joku viikonloppu ja kokeilla vielä kerta sekoitettuna muuhun ruokaan. Jos ei onnaa niin sitten koittaa tarjota jollekin koirakansalaiselle. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavolla on yleensä rautavatsa, eikä sillä ole mennyt ikinä ennen vatsa mistään sekaisin. Se meni uudestaan sekaisin muutama päivä tämän jälkeen (nyt ilman sotkua onneksi), mutta en osannut yhdistää sitä oikein mihinkään ruokaan. Varsinkaan kun pojat syö samaa ruokaa ja Jacksonilla ei ole mitään. Yleensä Jackson on se ripulitykki. :D :D No mutta hyvä, että Haikun pesu onnistui kuitenkin hyvin. :)

   Poista
 12. Voi Paavoa! :D Se varmaan vielä yritti olla erityishiljaa kylppärissä kun sitä hävetti. Jackson-julmuri ilmiantoi surutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäkösesti. :D Paavo ei jostain syystä oikein arvosta pyllypesuja... :D

   Poista