torstai 3. joulukuuta 2015

Tee-se-itse kissanlelu

Nyt kun olen viettänyt paljon aikaa kotona, olen joutunut välillä vähän keksimällä keksimään itselleni tekemistä. Ensin sairasteltiin Jacksonin kanssa yhdessä, ja nyt olen lomalla. Reissaaminen ei ole nyt innostanut, kun Jacksonkin vasta tervehtyi. Ja kaikki muut ovat sitä paitsi töissä. No yksi päivä sain idean opetella virkkaamaan. Käsityö taustastani sen verran, että olen viimeksi pidellyt virkkuukoukkua kädessä ehkä ylä- tai ala-asteella. Silloin viimeksi kun on ollut pakko. Olen aina ollut surkea ompelemaan, kutomaan, virkkaamaan... Mitä näitä nyt on... No tietysti piti sitten ensin käydä ostamassa virkkuukoukku ja lankaa. Ostin varalta myös sukkapuikot, jos virkkaaminen ei olisikaan niin helppoa. Sitten lähdin googlettamaan miten tehdään perus-silmukat. Onneksi Paavo auttoi opiskelussa.
"Tänne se! Mä näytän miten se tehdään"

Virkkaus on mahdotonta ilman langan piteijää

Sitten kun ketjusilmukat, kiinteätsilmukat ja pylväät oli hallussa, lähdin etsimään ohjetta, miten virkata pyöreä patalappu. Ihan vinkkinä kaikkille, jotka ovat yhtä lahjakkaita käsitöissä kuin minä, jos ohjeessa lukee virkkaa joka toiseen silmukkaan kaksi silmukkaa tms., niin se ei tarkoita, että hypittäisiin joidenkin silmukoiden yli.
Kyllä. Tuo harmaa klöntti oikeassa reunassa on minun tekemä "patalappu".

Kun patalappu alkoi muodostumaan harmaaksi klöntiksi, päätin että siitä tulee hiiri. Ihan hiiren näköinen, vai mitä? Onneksi Paavo ja Jackson ovat todella kohteliaita kissoja, ja ne innostuivat ihan hirveän paljon tuosta klöntistä. Tulin kovin iloiseksi "hiiren" suosiosta, ja halusin tehdä oikeasti hiiren.

Jackson rallasi sohvatyynyt kumoon klöntin... eikun hiiren perässä.


 Seuraava virkkaustyö sujui jo paremmin. Tämän hiiren sisälle laitoin kissanminttua ohuen paperin sisälle. Kissanminttu-suihke olisi helpompi, mutta meillä se ei aiheuta mitään reaktiota. Eikä oikeastaan kyllä kissanminttukaan. Tämä uusi hiiri oli myös menestys! Paavo leikkii sillä melkein yhtä paljon kuin höyhenpallollaan. Kun Paavo aamulla kantoi minulle virkatun hiiren sänkyyn, en voinut lopettaa lelujen virkkausta vielä tähän.


Virkkaisin pojille vielä painilelun. Vastaanotto oli todella innostunut.
"Oikeesti? Mitä sä haluut et mä teen tolle?"
"Öhöm...?"
 Paavo ei paljon painilelusta välittänyt, mutta Jackson lopulta ymmärsi pinkin pantterin (ei possun) tarkoituksen.


No ainakin tuli todettua, että blogi ei vaihda suuntaansa käsitöihin, vaan pysyy kissablogina. Pakkasin koukut ja langat kaappiin, ja sinne ne taitaa jäädä vielä pitkäksi toviksi.

22 kommenttia:

 1. Kyllähän noista hiirun ja pantterin tunnistaa, joten turhaan pakkasit langat ja koukut kaappiin. Ja pyöreän virkkaaminen ei ole mikään ihan maailman helpoin juttu.

  Mulla on tuo painikaveri edelleen kesken, kun iski päälle huivibuumi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa. :D No ei se kyllä ollut helppoa. Ehkä kaivan ne vielä sieltä joskus, mutta oli tuo aika hidasta puuhaa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on liian vaatimaton käsityötaitojaan kuvatessaan. En osaisi itse tehdä hiirua enkä poss...eiku pantteria, hienoja leluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. No kiitos. :D Varmasti osaisit, kun minäkin osasin. :) Seurasin vain orjallisesti ohjeita.

   Poista
 3. Wau mikä hiiri ja pos.. eiku pantteri. Kyllä minullekin kelpaisi noin kivat itse tehdyt lelut kissanmintulla! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Possu-pantteri. :D Paavokin on innostunut nyt pantterin retuuttamisesta. Sun täytyy Max pyytää sunki emäntää virkkaa sulle kasa leluja!

   Poista
 4. Upeita virkkuutöitä! Hiirelläkin silmät ja korvat ja kaikki! Paras palkinto kai se, että kissat tykkää? :) Kohta saat jo tilauksia, että saat ruveta muillekin (ainakin meille kelpais) tekemään tuollaisia, kaiva vaan koukut takas kaapista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :D Olin kyllä yllättynyt, että pojat tykkäs. Haha! Taidan kuitenkin vielä pysytellä nykyisessä palkkatyössä. :D

   Poista
 5. Hhahhh itsekin olisin varmaan hyppinyt niiden silmukoiden yli... mitäs tekevät niin epäselvät ohjeet! :D
  Mutta ainakin kissat ovat tyytyväisiä =^^=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se mustakaan ollut itsestään selvää! Ihmettelin vaan, kun mun ympyrä pieneni ja pieneni, kun sen olisi pitänyt suurentua. Hups. :D

   Poista
 6. Hienojahan noista tuli! Itsekin aloitin vähän aikaa sitten harjoittelemaan virkkausta, mutta en kovinkaan tuotteliaasti sillä koetilkkukin on vielä puolivälissä... Pöpökin sen sijaan ilahtui tästä harrasteesta, sillä kuka nyt ei lankakeristä tykkäisi?

  VastaaPoista
 7. Tosi upeita!! Hiiri etenkin on ihanan yksityiskohtainen ja minusta kummastakaan ei huomaa, että nuo on tehnyt aloittelija. :) Tuohon hiireen voisin kuvitella törmäämäni ihan nettikaupoissakin. Ja ehdottomasti hyvä harrastus on semmoinen, mikä tuo hauskuutta kaikille! :) Jaksonilla on selvästi ollut hyvä meno lelujen kanssa kun sohvatyyny on kaadettuna ja viimeisessä kuvassa korvat ihan miten sattuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. No vaikka Jakson. :D Kiitos. Käsityöt olisi kyllä muutenkin ihan hyvä harrastus.

   Poista
 8. Wau, noihan on hienoja! Pitäsköhän itekki kokeilla... Noin ison, ku toi possupantteri on, tekemiseen mulla menis kyllä varmaan monta vuotta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Ei se sitten alku jäykkyyden jälkeen ole enää vaikeaa. :) Ehkä joo kannattaa alottaa vähän possu-pantteria pienemmästä projektista... :D

   Poista
 9. Ei uskota että oot melkein aloittelija. Noihan on mahtavia! Meidän mami ei osais varmaan enää muuta kuin ketjusilmukoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh. Ohjeita seuraamalla kuka vaan osaisi, kun minäkin osasin. :)Ketjusilmukoista se lähtee! :D

   Poista
 10. Tosi hienoja virkkauksia! :) Selvää lahjakkuutta on havaittavissa, ja harrastus on täydellinen kissojenkin näkökulmasta. Viihdettä kaikille! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaikki kissoja hyödyttävät harrastukset on hyviä... :D Kiitos! :)

   Poista
 11. Miten sinä tuommoiset osasit tehdä? Voi miten hienoja ne on!! Pitäisi varmaan itsekkin kokeilla jos se on noinkin helppoa :D Saisin kyllä varmaan vaan langan solmuun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! :D Yllättävän helppoa. Ainut huono puoli, että aluksi vähän hidasta ja koukuttavaa. :D

   Poista