lauantai 9. tammikuuta 2016

Agility löntystelyä

Meidän uusi vuosi alkoi aikamoisella kiireellä. Jonkun verran on ollut vastoinkäymisiä, mutta onneksi ei kissojen osalta. Uusi vuosi on saanut minut taas reipastumaan kissojen koulutuksen kanssa. Jacksonin kanssa ollaan harjoiteltu kosketuskepin seuraamista agilityn kiilto silmissä. Harjoitukset ovat menneet ihan hyvin, joten ehkä päästään siirtymään esteisiin piakkoin. Jackson ei pitkää aikaa jaksa harjoitella, eikä sitä vieläkään oikein motivoi mikään herkku. Onneksi kehut ja huomio riittää Jacksonille helpompiin temppuihin.

Paavo tuottaa sitten enemmän pään vaivaa sen osalta, mitä sen kanssa alkaisin harjoittelemaan. Ollaan muutamia kertoja kokeiltu Paavon kanssa agilityä, ja se on kovin ponnetonta. Kuvasin tänään videon meidän agilitystä, joka kyllä selventää sitä, miksei me olla jääty siihen koukkuun. Paavo löntystelee radan läpi, ja pysähtyy istualteen vielä aterioimaan nameja esteiden välissä. Tämä oli ehkä vasta kolmas kerta radan kanssa, mutta en usko, että Paavon ratanopeus nousisi harjoittelemalla. Yritin nopeuttaa Paavoa pitämällä namia kädessä, mutta ei sekään auttanut. Videon jälkeen kokeilin vielä kosketuskepin kanssa, milloin Paavo kyllä suoritti radan nopeammin, mutta edelleen istui ruokailemaan nameja, vaikka ne oli pieniä. Toisaalta useamman toiston jälkeen riittäisi yksi palkinto koko radasta, mikä ehkä saattaa nopeuttaa Paavon suoritusta. Niin tai näin ihan hauskaa meillä oli. :D


22 kommenttia:

 1. Hieno Paavo! Pöpölläkin on ollut tapana "jäädä haaveilemaan namien ääreen" kesken radan, mutta meillä ainakin suoritusta nopeutti se että palkkio tuleekin vasta vikan esteen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehkä siis vielä kokeilla muutaman kerran, että päästään siihen yhteen namiin radan jälkeen. Jos se nopeuttaisi. Kateellisena katson kun muiden kissat kiitää ratojen halki. :D

   Poista
 2. Paavo on niin hellyyttävä, kun istahtaa ruokailemaan. Kuka sitä nyt hotkisi nameja :) Pääasia, että teillä on hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo! :D Paavo nauttii jokaisesta nami hipusta.

   Poista
 3. Mua niin naurattaa kun Paavo törmäsi esteeseen, kunnon hömelö :D Ihana!! ♥ Mekin ollaan siirrytty siihen että palkkion saa vasta viimeisen esteen jälkeen eli radan lopussa niin ei tule noita syömis stoppeja. Kissat kun ei näköjään osaa syödä lennossa! :D Ihanasti Paavo kuitenkin menee radan vaikka vähän löntystääkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin nauratti tuo Paavon suoritus. :D Ollaan katottu video jo monta kertaa ja hihitelty meidän atleetille. Tuossa kohdassa kun Paavo törmää esteeseen, niin se puskee sitä. Sillä on tapana puskea ihan kaikkea. Sen takia tuo vaahtomuovi este on noin kaadettuna, kun se on niin kevyt, että Paavo puski sen koko ajan nurin. :D On nää hauskoja tyyppejä. ♥ Teidän agi suoritus oli kyllä hieno ja paljon vauhdikkaampi. :)

   Poista
 4. Tämä oli ehdottomasti huvittavin agilityvideo, jonka olen nähnyt! :-D Piti katsoa kahteen kertaan, kun hellytti ja nauratti niin kovasti. Mikäs kiire se nyt olisi valmiissa maailmassa. Pääasia, että rata suoritettiin, vaikka häntäkin vähän otti kiinni renkaaseen. ♥ Mä taidan tehdä agilityvideon Nupunkin kanssa, niin Paavo näkee vieläkin löntystäväisemmän tapauksen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi. :D Paavon olemus antaa ymmärtää, että hänellä on vielä ohjat omassa kädessä. Tuskin maltan odottaa Nupun suoritusta! Hauskaa olisi nähdä toinenkin löntystelijä. :)

   Poista
 5. Mutta namithan pitää syödä istualteen tai vielä mieluummin "kököttäen"! Ja sinähän syöt Paavo nopeasti, minä nautin ja pureskelen hyvin ja hitaasti. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitää. Mä nautin jokaisesta palasesta. Sitä paitsi tolle emännälle pitää välillä näyttää etten mä hypi sen pillin mukaan. Teen jos haluun, ja kun teen, niin omaan tyyliin. -Paavo

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Jep! Oikeaa sportti henkeä puhkuvaa menoa. :D

   Poista
 7. Paavo, sulla oli hyvä oma tyyli tässä agilityssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin. Mihin mulla ois kiire? Namin se antaa kuitenkin.. -Paavo

   Poista
 8. Ihana Paavo! :) Täytyisi minulla viimeinkin tilata ne agiesteet, itse en niitä osaisi tehdä, en ole mikään kovin kätevä näissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten täytyy tilata. :) Ihan hauskaa puuhaa tuo on.

   Poista
 9. Hih, ihana Paavo! Meillä radalle nopeutta toi herkun heittäminen kädestä antamisen sijaan. Heiton ajoitus on vähän tarkka jotta kissa ei vain kierrä estettä, kaikista parhaiten se toimii jos esim. hyppyesteellä saa heitettyä namin juuri kun kissa ponnistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä namin heittäminen saa aikaan vaan villin jalkapallopelin namilla, joten se ei ehkä toimi. Mutta täytyy kokeilla. :)

   Poista
 10. Hienosti Paavo jaksaa keskittyä! :) Veikkaan, että vauhti nopenee kun palkkioiden määrä vähenee. Meillä tiheä palkkaus hidastaisi tosi paljon kun kisu ei haluaisi kiirehtiä, jotta ehtii hyvissä ajoin pysähtyäkin namin saadakseen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla. Ehkä me ei ihan vielä luovuteta, vaan kokeillaan vielä pari kertaa. Sitä paitsi, vaikka Paavo ei kiidä radan halki, se selkeästi tykkää touhusta. :)

   Poista
 11. :D Aaaw, ihana video! Paavo on niin suloinen löntystelijä! Ja ihana tuo "kurrr kurrr" alussa. Selvästi esteiden ratkominen on ihan mieluisaa puuhaa, mutta se vaan tehdään sopivassa tahdissa turhia kiirehtimättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu :D Kiitos. Paavo nyt tykkää kaikesta, missä se on huomion keskipisteenä. :D

   Poista