tiistai 19. tammikuuta 2016

Juoma-automaatti Fresh Flow Deluxe Black

Viime syksynä tosiaan tilasin pojille juoma-automaatin. Olin saanut vinkin, että sen lisäksi, että automaatti lisää juomista, se myös vähentää vedellä lotraamista. Valitsin automaatiksi Fresh Flow Deluxen, koska tuotetiedossa sen kehutaan olevan äänetön. Hintakaan ei ollut mitenkään korkea.

Juoma-automaatti kiinnosti poikia heti alusta asti kovasti. Ja kyllä se tosiaan lisäsi veden juomista, joskin Paavo ja Jackson ovat kyllä aina juoneet hyvin. Juoma-automaatti oli melko helppo kasata, eikä sen puhdistaminenkaan ole kovin hankalaa. Aluksi se oli äänetön, muttu nykyään se pitää epäillyttävää surinaa.
 Veden lotraamista se ei todellakaan vähentänyt. Paavolla ja Jacksonilla on tapana kauhoa vesikuppeja, minkä takia meillä onkin iso uunivuoka kodinhoitohuoneen lavuaarissa juomakippona. Juoma-automaattiin mahtuu 3 litraa vettä, minkä pojat kauhovat nopeasti lattialle. Surinan epäilen tulleen siitä, että automaatti on välillä ollut päällä liian vähäisellä vesimäärällä juurikin tämän kauhomisen seurauksena.

 Ajattelin aluksi, että kauhominen on alkuinnostusta, mutta se ei kyllä alkanut laantumaan. Oli todella rasittavaa seistä pyyhe kädessä automaatin vieressä vähän väliä. Sähkö ja vesi on muutenkin niin jännittävä yhdistelmä, että automaatti ei kauaa meillä ollut käytössä. Tämän takia kuvatkin ovat joulukuulta, sillä automaatti on kaappissa säilytyksessä. Välillä olen kaivanut sen esiin toiveikkaana, mutta pojat aloittavat heti vedellä lotraamisen. Ehkä kokeilen automaattia vielä joskus uudestaan, tai sitten myyn tai lahjoitan sen pois. Uskon kuitenkin, että automaatti on oikein hyvä kissoilla, jotka juovat vähän, ja jotka eivät juurikaan leiki vedellä.

Samalla kun kaivelin kuvia automaatista, löysin kuvia minun viimeisimmästä virkkaustyöstä. Aloin joulukuussa virkkaamaan kissoille petiä. Pedistä piti tulla sellainen pussi, missä on oviaukko. Ostin halvinta kudetta virkkaustyöhön, koska en ollut varma jaksanko tehdä työtä koskaan valmiiksi. Virkkaustyö on puolivälissä, enkä ole koskenut siihen joulukuun jälkeen. Syy löytyy yli-innokkaasta apurista, joka teki virkkaamisesta vähän työlästä.

Virkkaustyötä oli hieman vaikea tehdä, kun sen sisällä majaili koko ajan asukki. Eikä asukkia tietenkään raaskinut häätää pois. Jos sain kuitenkin estettyä Paavon majoittumisen petiin, se ojenteli auttavia tassujaan pedin reunoilta.


 Täytyy yrittää kyllä saada peti joskus valmiiksi, sillä Paavo tykkää siitä oikein kovasti. Toisaalta voisin ostaa jotain hienomman väristä kudetta jo, sillä tuo harjoitus kude on aika ruman värinen. Lisäksi lopullisesta pedistä täytyy tehdä hieman isompi, vaikka olin nyt jo laskevani, että siitä tulisi valtava.

21 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa vesiautomaatti kaapissa jäähyllä, mutta ei kissan vaan ihmisen takia, kamalan hankala tiskattava ja kamalan usein ois tarvinnu tiskata, että ei tunnu 'limaiselta'. Nää juo kyllä tavallisista kipoistakin ihan riittävästi, onneks.
  Kivan näkönen toi pesä. Tai pesän puolikas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo tavalliset juomakipot on kyllä munkin mielestä paljon helpompia. Menin ihan tuohon automaatti lankaan, kun kaikki sanoi että se on niiin hyvä. :D

   Poista
 2. Jaahas, mekin sitten varmaan pitäydytään normaaleissa vesikipoissa ja vesileikit saa jatkua hanan avulla niinkuin tähänkin asti, parketti ei varmaan tykkäis tuosta vesimäärästä :p Hyvä kuulla kokemuksia tuosta vempeleestä!
  Paavon mielestä peti olis nähtävästi ollu jo valmis käyttöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meilläkin on parkettia suurin osa lattia alasta, eli juoma-auomaatille ei oikein edes löytynyt hyvää paikkaa. Juu paavosta tuo peti oli jo hyvä, kun se oli vasta lankakerän muodossa. :D

   Poista
 3. Onpa kiva pesä. Eiks se voisi antaa tuon tuolleen sulle Paavo? - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kuulemma voi, kun sen mielestä mä saattasin purkaa sen. Se kuvittelee jatkavansa sitä vielä joskus... Saapa nähä... -Paavo

   Poista
 4. Meillä on Cat it kaapissa eikä ole ollut käytössä pitkään aikaan, kun ei kiinnostanut kumpaakaan. Voishan sen taas kaivaa esiin ja kokeilla. Sofi saisi juoda enemmän, kun on tuo kakkonen vähän kovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiva että muillakin on automaatti joutunut kaappi säilytykseen. :D

   Poista
 5. Kiitos arvostelusta! Haikukin on kova läträämään vedellä (paitsi silloin kun se on lavuaarissa juuri läträysmahdollisuutta varten....), joten tämä vahvistaa entisestään tuntemustani, että vesiautomaatti olisi meille huono hankinta. Varmasti juokseva vesi on tosi houkuttelevaa juomisen kannalta, mutta onneksi meillä on nyt jokaisella kissalla lisääntynyt huomattavasti veden juonti tavallisesta kupistakin. Johtunee kuivasta ilmasta ja kuumista pattereista.

  Oijjjj, ainakin peti olisi/on hyvin tykätty! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, ehkä ei kannata hankkia, jos teilläkin on läträys taipumusta. Tylsää säilyttää tuollaista mötikkää kaapissa.

   Poista
 6. Voihan vesipedot! Ikävää kyllä se jatkuva sotkeminen vedellä pidemmän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on melko ärsyttävää. :D Tuo vesikippo lavuaarissa on kyllä meillä onneksi lopettanut tuon lattioiden sotkemisen. Paavo joskus istuu kyllä siellä vesikipossa ja sitten se lähtee vettä valuen tuhoomaan parketteja. hmm.. :D

   Poista
 7. Tosi mukava pesä! Meillä onneksi tyypit eivät läträä vedellä, juostessaan pojat tosin usein kaatoivat vahingossa vesikupit. Nykyään meillä on juuri sen takia vain automaatti, otetaan sitten taas vesikupit käyttöön kun Tomppa vähän rauhoittuu. Jos rauhoittuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, että automaatista on iloa jollekkin. :D Meilläkin juomakipot kaatuilee lattialla, mutta se ei kyllä ole vahinko... :D

   Poista
 8. Ihana tuo peti - eikä ollenkaan ruman värinenkään, joten pakko sun on tehdä se valmiiksi! Varsinkin, kun Paavo niin siitä tykkää. <3

  Mäkin olen joskus miettinyt tuollaista juoma-automaattia. En näe meidän kissoja enää oikein koskaan juomakupeilla, koska ne syövät pelkästään märkää ruokaa ja raakaa lihaa - ja märkikseen lisään aina vettä aika reippaasti mukaan. Mutta voisi silti joskus kokeilla, olisiko juoma-automaatti niistä kiva. En usko, että menisi läträämiseksi, koska kumpikaan ei oikein ole kiinnostunut esim. vesihanasta. Eikä Nuppu varsinkaan halua tassujaan kastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mun tosiaan täytyy taas tarttua virkkauskoukkuun. Olin jo vähän unohtanut koko pedin, ennen kuin selasin valokuvia. Juoma-automaatti kyllä varmaan lisää juomista, kun vesi pysyy raikkaampana ja se liikkuva vesi aina on houkuttelevanpaa. :)

   Poista
 9. Meilläkin läträtään vettä mutta onneksi löydettiin semmonen kuppi mistä ne ei osaa läträtä :D Ennen oli laminaatit aina märkänä.. Mua ahdistaisi tommonen vesiautomaatti just sen takia että vettä ja sähköä. Näkisin aina jotkut kauhukuvat kuinka kisut saisivat loiskuttaessa sähköiskua iiks! Toi peti on kiva eikä yhtäään ruma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans ostanu kipon, minkä piti estää läträys. Kyllä meidän pojat osaa läträrä siitäkin. Sitten ostin kipon mitä ei pitäisi pystyä kaatamaan. Mutta sekin kyllä kaatuu pienellä tassu työskentelyllä. :D

   Poista
 10. Heh, maine coonien ammattitauti toi vedellä lotraus, kuulemma. :) Meiän pojalla on hyvin vähäinen kiinnostus veteen eli joskus saattaa tassulla kokeilla, muttei ainakaan vielä lotraile. Vissiin äitiinsä tulee, se ku myöskin jättää vastaavat harrasteet muille. Ei haittaa yhtään kyllä. :p Mäkin oon aina epäilly noiden vesiautomaattien turvallisuutta enkä uskaltais jättää niitä yhtään valvomatta, joten meille ei tommosta tuu hankittua. On niin paljon turvallisempiakin vaihtoehtoja olemassa, että mitäpä sitä suotta riskeeraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinhän se taitaa olla. :D Jacksonkaan ei lätrännyt pienenä, mutta nykyään se kyllä läträä. Varmaan mallioppi Paavolta. Teidän pitää viedä Dalton järven rannalle, kun tulee kevät/kesä. Paavo ainakin syöksyy järveen. Jackson kyllä ei. :D

   Poista
 11. Hyvä, että hiffasin tämän ennen kuin tilasin juoma-automaattia. Oli pieniä epäilyjä just puhdistuksen ja suodattimien vaihdon suhteen. Dali onneksi juo hanasta ja jonkin verran kipoista vettä.
  T. Dalin amatööri
  https://dalicatsdiary.blogspot.fi/
  @dalithesurrealcat

  VastaaPoista