sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Innokkaat oppilaat

Viime lokakuussa päätin yrittää vielä kerran Jacksonin kouluttamista palaamalla kouluttamisen alkeisiin. Jacksonin kouluttaminen tuntui silloin melkein mahdottomalta. Siltä puuttui keskittymiskyky ihan kokonaan, eikä sitä oikeastaan motivoinut mikään palkinto. Jackson ei yhtään seurannut minun ohjeita, vaan se joko lähti koulutuspaikalta pois, tai kapusi syliin kerälle kerjäämään rapsutuksia. Lokakuussa onnistuttiinkin oppimaan ensimmäinen temppu kunnolla, mutta sitten tuli niitä sairastumisia ja temppuilu meni taas vähäksi aikaa jäihin.
Jackson nousee... :D

Jacksonin kanssa temppuillessa olen edennyt todella hitaasti. Se osaa vasta muutaman tempun. Jackson osaa antaa tassua, heittää yläfemman, kosketuskepin koskemisen ja seuraamisen, luokse tulemisen, sekä nousta kahdelle jalalle seisomaan. Tällä hetkellä harjoitellaan maahan menemistä, mikä sujuu jo ihan hyvin. Suurin muutos, mikä on Jacksonissa on se, että se suorastaan janoaa koulutustuokioita. Tänään kun aloin lopettelemaan koulutusta ja nousin ylös, alkoi Jackson innokkaasti tarjoamaan minulle vielä kaikkia osaamiaan temppuja. Jackson ei myöskään enää malta pysyä poissa Paavon koulutuksesta, vaikka ennen sitä ei olisi voinut vähenpää kiinnostaa.
Kuninkaallisen yläfemma...

"jou dude!"

Jacksonin ensimmäinen temppu oli siis tassun antaminen. Mikä on sinäänsä hassua, koska en ole sitä koskaan Paavolle opettanut. Jackson on luonnostaan kova tassun käyttäjä, ja tassun antamisen se oppi heti, koska se on sille luonnollinen toiminta. Paavo taas ei tarjoa tassua koskaan missään tempussa. Koskemisen ja siirtämisen se hoitaa aina päällään. Ehkä sen takia en ole sille aiemmin tassun antamista opettanut, vaikka se taitaa olla yksi helpoimmista tempuista oppia. Nyt ollaan kuitenkin Nose Workissa siinä vaiheessa, että ilmaisin käyttäminen olisi jo järkevää. Ennen sitä täytyisi Paavolle opettaa tassun käyttö.
"Niin helppoa, että hävettää"

Opetin tänään Paavolle siis tassun antamisen, ja se oppi sen kolmannella harjoituskerralla. Meidän koulutushetket olivat aika koomisia, kun Jackson ei malttanut pysyä erossa temppuilusta. Se ei millään tajunnut miksei Paavo tee maailman helpointa temppua. Ensimmäisellä harjoitus kerralla vaadin Paavolta vain tassun nostamista. Aluksi olin ajatellut koskea tassuun, niin että Paavo sen nostaisi, mutta Paavo sattui alkamaan nuolemaan tassua, joten palkitsin sen siitä. Ekalla harjoitus kerrala Paavo siis oppi, että tassun nostaminen on jees. Aluksi Paavo kuvitteli, että tassua pitää vähän nuolaista.
"Outo juttu... Saan nameja tassujen pesemisestä..."
"Paavo ei... älä nuole... ku näin!!"

"Ai näin?"

J:"Mä en pysty pysymään enää sivussa tästä!! NÄIN!"
P:"Urpo..."
Tokalla kerralla tehtiin vaan muutama toisto, niin että Paavon tarvitsi vain nostaa tassua. Kolmannella kerralla vaadin sitten tassun laskemista kädelle. Paavo laski tassun aluksi hassusti sivuttain käteen, mutta kyllä se sitten alkoi laskemaan sen hyvin.
"Nii pitiks tätä tassuu sitteki nuolasta?"

"Hyvä on... Täältä tulee!"
Täytyy seuraavaksi harjoitella tassukoskeminen. Tassun antamistakin täytyy kyllä vielä toistaa useita kertoja, että se vahvistuu.
"Taas tuli opittua uutta!"

27 kommenttia:

 1. Ihanat! Kivasti Jackson näyttää opettavan, miten nameja irtoaa helpoimmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson ei tainnut ihan pyytteettömästi opettamisen halusta osallistua tuohon touhuun. :D

   Poista
 2. Jackson on kiva kaveri, kun tuli Paavoa auttamaan! :-D Onpa kiva, että Jackson on innostunut koulutuksesta noin kovasti. Nupulla ei ole vielä kipinä syttynyt, mutta toisaalta on helpompaa opettaa vain yhtä kissaa, niin ei tule ruuhkaa naksuttimen luo. Ja Paavo on taas niin mussukka, etten kestä. <3 Tassunnuolaisutemppu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson on välillä oikein avulias. Paavo oli kyllä vähän harmistunu Jacksonin avun tarjoamisesta. :D Paavo on vähän hassu. <3

   Poista
 3. On se hyvä että Jackson opetat Paavoa! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ei se ois muuten ees oppinu. -Jackson

   Poista
 4. Oi miten ihanasti siellä tuetaan toisen oppimista! Mä oon päättänyt nyt tulevalla viikolla piipahtaa kirjastossa hakemassa sen kirjan, jossa lupaillaan, että vois kymmenessä minuutissa opettaa kissalle tempun. Saas katsoa riittääkö meistä kellään siihenkään kärsivällisyys. :D Ois se kyllä niin hienoa jos mä edes jotain saisin noille opetettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kymmenen minuuttia siinä kirjassa oli huijausta :p Kymmenen minuutin jaksoja pitäis tehdä mielellään noin tunnin ajan päivässä, heh.. Palautin ite sen kirjan ihan hissukseen takasi kirjastoon, kun muutenkin sen ohjeet oli vähän liian yleisluontosia mun käsityskyvylle :D

   Poista
  2. Haha! Stemppiä harjotuksiin! Kyllä se siitä sitten kun pojat tajuaa ensimmäisen tempun. :D

   Oho. Vähän harhaan johtava nimi kirjalla kyllä. :D

   Poista
 5. Ihanat :D Hitaasti eteneminen on ihan hyvä ja Jacksonkin osaa jo näköjään vaikka mitä! Joskus olen vähän hämmentänyt kissoja liian nopealla vauhdilla ja temput on opittu puoliksi ja unohdettu sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta. Hiljaa hyvä tulee. :)

   Poista
 6. Ootte ihania! Jacksonin yläfemma, Paavon tassun nuoleminen ja nuo yhteiskuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokohan näillä tempuilla pääsis esiintymään. :D

   Poista
 7. Niin keskittyneesti opettelee Jackson ja kiltisti neuvoo kaveriakin ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jackson on aika muru. Se on kyllä todella kiltti. Välillä vähän riiviö. ;-)

   Poista
 8. "Urpo"... :D Ilme kuvastaa just tismalleen tota ajatusta.

  Oisko sulla muuten vinkata joku tietty erityisen hyvä nettisivu tms. jonka avustuksella ois helpointa aloittaa vastaavat harjoitukset omalla kissalla? Kirjahyllystä löytyy jo naksutinkoulutuskirja, vaan koska se on koiraversio ja kissat ovat ihan eri juttu, niin ei taida siitä kirjasta meille paljoa iloa olla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Elina Väyrysen kissan suuri temppukirja auttaa näissä asioissa tosi hyvin, mäkin oon tajunnut tosta kirjasta jo vaikka ja mitä! :D

   Poista
  2. Juu tuo Elina Väyrysen kirja on kyllä hyvä! Silloin kun itse alotin poikien kanssa opiskelin juurikin koirien koulutus oppaasta, joten ei se kirja välttämättä huono ole mikä teiltä löytyy. Ainakin naksuttimen ehdollistus menee samalla kaavalla.

   Poista
 9. Ihanasti Paavo antaa tassua Jacksonin opastuksella <3 Coco ei oikein tajua temppuilusta mitään niin en ole sille edes yrittänyt mitään opettaa, reppana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Coco. :D Ehkä se sitten kun vähän vanhenee niin innostuu aivotöistä! :D

   Poista
 10. Hienot pojat ja ihan mahtavaa että Jackson on saanut motivaatiota! Tuollaiset useamman kissan koulutushetket ovat niin huvittavia. Meilläkin kaikki kolme yrittävät yhtä aikaa tarjota kivoimpia temppuja ja sitten kun jonkun käsivihjeen antaa, tulee kauhea tappelu siitä kuka ehtii ensiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jep! Vähän se tuo kyllä haastetta kun tuntuu ettei kädet riitä. Suljetussa huoneessa temppuilu ei taas onnistu, kun keskittyminen menee kaverille huuteluun.

   Poista
 11. Mahtavaa Jackson (ja Paavo)! ♥ Tuossakin on jo iso liuta temppuja ja moisen pörrötassun kanssa on varmasti ihanaa heittää yläfemmoja! :)

  Urpo-kuva on mahtava, Paavon ilme on niin "anteeksi kun en osaa" ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Enpä olisi uskonut, että Jackson ihan innostuu temppuilusta. :)Vielä kun päästäisiin siihen agi vaiheeseen sen kanssa.

   Poista
 12. Oi kuinka ihania Maine Cooneja teillä asustaa! Jään kyllä ehdottomasti lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)Kiva kun jäät seuraamaan. Tervetuloa. :)

   Poista
 13. Hitsit, unohin vastailla kommenttiin aiemmin enkä ny pääse jostain syystä vastaamaan suoraan tohon oman kommenttini ketjuun, mut kiitti tosta kirjavinkistä! :) Laitan sen muistiin.

  VastaaPoista