sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Juhlan kunniaksi pesulla

Meillä on tänään juhlapäivä, kun meidän pieni piipertäjä Jackson, Jatska, Äksön, Jaska, Sänky-Majuri täyttää tänään 2-vuotta!

 Sinäänsä hassua, että vasta 2-vuotta. Ainahan Jackson on meillä ollut! 2-vuotta on kuitenkin ihan hyvä ikä, sillä minulla on ainakin vuosi vielä aikaa ajatella Jacksonia pentuna. Maine coonithan on täysi-ikäisiä vasta 3-4-vuotiaana.

Jackson sai syntymäpäivä lahjansa jo etukäteen pari päivää sitten, ja piti lahjasta oikein kovasti. Vai mitä Jackson?
"Jep..."
 Jackson ja Paavo pääsi molemmat pesulle. Kumpikaan ei kyllä tainnut olla liiemmin innoissaan. Tai Paavosta en ole ihan varma. Se saa suihkun jälkeen aina hirveitä ralli ja leikki hepuleita. Jackson vain on. Tuon edellisen kuvan ilme naamalla. Jacksonin pesusta olikin vierähtänyt jo puolisen vuotta. Jacksonin turkki on todella hyvässä kunnossa, eikä siihen koskaan tule takkuja. Se ei myöskään ole enää rasvoittunut kastraation jälkeen. Varsinaisesti turkki ei ehkä enää tarvitsisi pesuja ollenkaan, mutta karvan lähtöaikaan pesu auttaa kyllä siihen, että irtokarvat saa nopeammin kyytiä. Harjaamalla tuntuu, ettei ne lopu koskaan.
Paavon turkki on taas laadultaan huonompi kuin Jacksonin. Paavon turkki on sellaista höttömäistä, ja sen pohjavilla on paljon paksumpi kuin Jacksonin. Paavon turkki myös rasvoittuu edelleen ja sen iho myös hilseilee. Paavolla on aina ollut vähän kuiva iho, mihin on ehkä vähän auttanut kalaöljy. Ongelmaa se ei ole kuitenkaan kokonaan parantanut, joten nyt meillä on kokeilussa sinkkilisä. Toivottavasti se auttaisi, vaikka ei tuo Paavon kuiva iho ole mitenkään erityisen paha.Paavo ja Jackson ovat molemmat niin tottuneet pesuihin ja muihin turkinhoito operaatioihin, että ne sujuu ihan liukuhihna työnä. Jackson pari kertaa kokeili josko voisi livistää karkuun, mutta sormella koskeminen sai sen rauhoittumaan. Paavo taas istua pönöttää kylmän rauhallisesti paikoillaan, ja katsoo pupillit laajana hyvin murhaavan näköisenä pesijää. Se on ihan tehokasta, sillä kun huomasin kyykkiessäni Paavon edessä, että meidän päät on samalla korkeudella ja hartiat lähes yhtä leveät, pistin kyllä pesuun vauhtia. Paavo katseli murhaaja ilme naamalla minun kaulaa ja käänteli päätä puolelta toiselle. Vaikka tiedän, että Paavo on kiltti, eikä ole ikinä purrut tai raapinut missään hoitotoimenpiteissä, niin pyydän silti joskun miehen mukaan Paavon pesuihin. On se ilme niin kamala. T:n mielestä Jacksonin ilme on paljon kylmempi, mutta Paavossa on kylmäävää sen rauhallisuus. Selvisin kuitenkin tälläkin kertaa hengissä ja naarmuitta, joskin vaatteet onnistuin jotenkin kastelemaan litimäriksi.

32 kommenttia:

 1. Onnea Jackson! Mutta olisit sinä paremman lahjan ansainnut! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! No onneks sain sit seuraavana päivänä OIKEITA lahjoja. T.Jackson

   Poista
 2. Paljon onnea Jacksonille, vaikka lahja ei ehkä ollutkaan se mieluisin :D Paavo näyttää tosi komealta vikassa kuvassa! Pitäisköhän pestä Pöpökin joku päivä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkit on kyllä hienot pari päivää pesun jälkeen. Nopeasti kyllä tuuheus katoaa ja karvat sojottaa minne sattuu. :D

   Poista
 3. Onnittelut Jacksonille ♥! Aika erikoinen lahja..

  VastaaPoista
 4. Onnea Jackson! Josko tulisi vielä toinenkin lahja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olit oikeassa ja sieltä tuli vähän hauskempiakin lahjoja! T. J

   Poista
 5. Valtavan hyvää synttäriä Jackson!

  VastaaPoista
 6. Karvaiset onnittelut nuorukaiselle täältä Karvahelvetistä! :)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea Jackson!! :) Kaksi vuotta on oikein mukava ikä! ...mutta voi mikä lahja, kai sä saat jotain kivempaakin vielä? :D

  VastaaPoista
 8. Onnea puhtoiselle Jacksonille! <3 Olisipa ollut kuvamatskua Paavon murhaavasta pesunassusta! :-D Hassun rääpäleiltä molemmat näyttivät märkinä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy joskus pyytää apuria ottamaan kuva. :D Kesällä sitten seuraavan kerran. :D

   Poista
 9. Onnea Jackson :) Oot ihan vauva vielä.
  Paavon häntä on kyllä märkänä aika surullisen näköinen. Ei ihme, että vähän pesu kiukutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista hännistä tulee kyllä oikeat rotan hännät, kun ne kastuu. :D

   Poista
 10. Onnittelut Jackson! Harmi, ettei lahja ollut ehkä ihan niin mieleinen, mutta olettepa ainakin nyt puhtoisia poikia kumpikin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Eikä tarvi oksennella karvapallojakaan!

   Poista
 11. Onnea Jacksonille! Iik mikä lahja, meilläkään tyypit eivät olisi kovin tyytyväisiä tuollaiseen synttärilahjaan. :D

  VastaaPoista
 12. Myöhäiset onnittelut ihanuudelle! <3 Melkoinen lahja ja tulisi itsellekin kiire pestä tuossa tilanteessa, huhuh. :DD Toivottavasti sinkki auttaa Paavon turkkiin! Sitä onkin hyvä syödä, vaikka teollinen olisi pääosassa ruokavaliota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan vielä ole auttanut, mutta ehkä Paavon turkki sitten vain on sellainen. Jacksonin turkki on tosi hyvässä kunnossa, vaikka samaa ruokaa syövät. No jatketaan vielä sinkillä.

   Poista
 13. Paljon onnea Jacksonille <3 Meilläkin on pesut kohta edessä, ei kerrota pojille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taisi pesut mennäkkin jo. Hienosti oli teidän pojat. Tai Ruffehan se vaan taisi videolla esiintyä. :)

   Poista
 14. Mwaah. En kyllä tuon Hannibal-Paavon tuijotuskertomuksen jälkeen uskalla tulla naureskelemaan niin paljon kuin mieli teki tuon märkä-Paavo-kuvan jälkeen. :D

  VastaaPoista
 15. Myöhäiset onnittelut Jacksonille! :)

  VastaaPoista
 16. Moi. Löysin blogisi kun etsin tietoa maine cooneista. Meille on tulossa parin viikon päästä ensimmäinen cooni poika. Mukava käydä lukemassa täältä kissoista ja hyviä vinkkejä olen saanut sinulta. Terv Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Hyvän rotu valinnan teitte. Kiva kuulla, että blogista on ollut hyötyäkin! :)Kaikkea hyvää tuleville pentuviikoille. <3

   Poista