torstai 28. huhtikuuta 2016

Kohti uusia pettymyksiä

Sumea aloituskuva kertokoon meidän tämän hetken tunnelmia. Pienestä kynnestä tuli sitten taas vähän enemmän harmia, ja taas kiitos eläinlääkärin. Kyllä vähän harmittaa, kun tuntuu että joka ikinen kerta meidän eläinlääkärikäynnit menee tavalla tai toisella mönkään. Jacksonilla tosiaan todettiin viime syksynä lääkeaineallergia, kun se pamahti täyteen punaisia paukaumia heti antibioottikuurin jälkeen. Eläinlääkärit eivät kuitenkaan uskoneet sitä allergiaksi, koska paukaumat tosiaan tulivat vasta kun kuuri loppui. Jackson kuitenkin raapi itsensä verille yhdessä yössä, joten halusin ettei sille enää anneta Synuloxia tai samaa lääkeainetta sisältäviä antibiootteja, jos vaihtoehtoja löytyy. Noh. Kerroin tämän myös eläinlääkärissä, jossa kävimme melkein kaksi viikkoa sitten kynnen kanssa. Lääkäri totesi, että parempi sitten olla antamatta, ja antoi "toisen" antibiootin valkoisessa pahvilaatikossa, mihin kirjoitti vain antibiootin nimen ja annostuksen (ei siis lääkkeen alkuperäinen pakkaus). Olin ihan tyytyväinen, kun lähdettiin kotiin, ja ab-kuuri meni ihan hyvin. Kunnes se loppui maanantai-iltana.

Tiistai aamuna kun heräsimme Jackson oli taas raapinut korvansa verille. Tässä vaiheessa tarkastin meidän antibiootin vaikuttavan lääkeaineen, ja totesin lääkkeen olevan aivan sama kuin Synulox, mutta eri kauppanimellä. Kyllä harmitti ja turhautti, kun tuntui että eläinlääkäri huijasi tahallaan. Hänkään ei uskonut, että ab-kuurin jälkeen voi tulla reaktiota, jos kuuri on muuten mennyt hyvin. Ihmeteltiin lääkärissä, miksei saada tuoteselostusta mukaan, ja miksi eläinlääkäri meni niin vaikeaksi ja painotti kamalasti, että pitää heti soittaa jos jotain tulee. Tulin tällöin jo vähän epäluuloiseksi, mutta en kuitenkaan tarkastanut lääkeainetta vielä tässä vaiheessa. Harmi! Kuuri oli kuitenkin ennaltaehkäisevä. Se ei edes olisi ollut välttämätön, ja siihen olisi käyneet monet eri antibiootit.
En vielä tiistaina laittanut Jacksonille kauluria, sillä viimeksi reaktio meni aika nopeasti ohi. Nyt kuitenkin keskiviikkona punaisia paukaumia tuli lisää ja tällä kertaa kaikkialle Jacksonin vartaloon, jopa suuhun! Reaktio oli paljon voimakkaampi kuin viimeksi. Myös tassut ja anturat kutisivat niin paljon, että Jackson oli todella levoton, nuoli ja raapi vain itseään kaikkialta. Lopulta Jackson oli niellyt niin paljon karvaa, että okseni valtavan karvapötkylän. Kauluri oli siis pakko laittaa. Tänään Jackson on ollut lähinnä vain ahdistunut, eikä ollenkaan oma itsensä. Jos tilanne ei rauhoitu vielä huomennakaan täytyy varmaan käydä hakemassa kortisonia tms. Olen kyllä todella kiukkuinen, kun tämäkin olisi voinut välttää niin helposti.
Ulkona Jackson saa olla ilman kauluria, sillä siellä on niin paljon hajuja ja ääniä, että ihon jyystäminen jää vähemmälle. Olenkin yrittänyt ulkoilla Jacksonin kanssa nyt extra paljon, mikä on tietysti tehnyt Paavosta kateudesta vihreän. Toivottavasti tämä nyt kuitenkin menee jo pian ohi.

26 kommenttia:

 1. No johan oli toimintaa eläinlääkäriltä! Erittäin kummallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän kieltämättä. Oli vahinko tai ei.

   Poista
 2. On tosiaan kumma ell. Onko teillä mahdollista vaihtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä pääkaupunkiseudun lääkärit käytössä, mutta aina kaikki sattuu vkl, jolloin mielellään menee sinne minne nopeimmin pääsee. Käydään melkein aina eri paikoissa juurikin sen takia että joka paikasta tuntuu tulevan huonoja kokemuksia. Tuolla on ennen mennyt hyvin eri lääkärillä.

   Poista
 3. Höh! Ilmoititko eläinlääkärille, että pieleen meni? Hyvä olisi heidänkin tietää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Olisin soittanut sinne tänään, mutta toimistoon voi soittaa vaan tunnin aamusta. Vaikka omilla aiemmilla kokemuksilla tuskin siitä on mitään hyötyä. Mutta saapahan sanoa. :D

   Poista
 4. Onpa teitä koeteltu! :-/ Hitsit, miten kiukkuinen olisin sille lääkärille!!! Toivottavasti saat hänet kiinni, niin hänellekin selviäisi, että tosiaan voi tulla tällainen allerginen reaktio, joka ilmenee vasta kuurin loputtua! Olisi ollut reilua sanoa, mitä lääke sisältää! Ja vielä reilumpaa määrätä heti jotain muuta ab:ta, jos ollenkaan. Onneksi reaktio puhkesi ihoon eikä hengitysteihin tms. Toivottavasti löytäisitte eläinlääkärin, johon voi luottaa. Ja me myös. Meni vähän luotto silloin Nupun tassujuttujen kanssa. Pusuja ja tsemppiä Jacksonille - ja Paavolle toki myös. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo olen kyllä itsekkin ollut vihainen, ja miettinyt kaiken maailman kosto suunnitelmia. :D Virheet ymmärrän, mutta tämä oli minusta enemmän tahallista kuin vahinko. Hmmh... Hyvä lääkäri tosiaan vielä hakuisess. Kissaklinikoista olen ihan tykännyt, mutta kun ne ei pöivystä. :(

   Poista
 5. Voi kurjuus, aika epäasiallista toimintaa eläinlääkärin puolelta. Tsemppiä Jacksonille ja teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojep! Kiitos vaan. Enää onneksi vain muutama rupi jäljellä. :|

   Poista
 6. Mua oikein suututtaa tollanen toiminta, että lemmikin omistajaa ei kuunnella ollenkaan ja sitten lemmikki kärsii virheestä. Itse ottaisin yhteyttä kyseiseen lääkäriasemaan, vaikka siitä ei itselle mitään hyötyä olisikaan. Oppisivat ehkä kuitenkin kuuntelemaan seuraavaa omistajaa... Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo olin kyllä vihainen, kun olisi voinut sattua paljon pahemmin... Ja virhe oli aika selkeästi tahallinen. Lääkäri tarkisti vielä lääkkeen koneelta. Palaute laitettiin sekä puhelimitse itse paikkaan missä virhe sattui, sekä kirjallisena ylemmälle taholle.

   Poista
 7. Hiddo, miten kiukku kävi täällä kihisemään. Tsemppiä paranemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää kun ketään ei tunnu kiinnostavan kissojen hoitaminen. Jotenkin kissoihin suhtaudutaan vähäpätöisesti. Ainakin oman kokemuksen mukaan. :( Kiitos!

   Poista
 8. Valitettavasti joskus tuntuu, että eläinlääkärit eivät ota vastuuta tekemästään työstä. Varmasti hyviäkin löytyy ja paljon, mutta jostain syystä myös niitä on tullut vastaan, joilta ammattietiikka tuntuu pitkälti puuttuvan. Mun mielestä samalla lailla kun lapsen vanhempi, myös lemmikin omistaja on se tärkein asiantuntija, jota pitäisi aina kuunnella ensisijaisesti. Miun kalloon ei mahdu se, miten joku voi tehdä töitä sillä asenteella, että kunhan nyt vaan saa tän hoidettua ja pois tästä tämän päivän to do-listalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo. Eläimillä kun ei oikein ole mitään oikeuksia, niin myös eläinlääkäreillä on pienet vastuut. Tylsää että tämmösiä virheitä sattuu usein ja syy on vaan välinpitämättömyys. :(

   Poista
 9. Allergian kanssa ei pitäisi "leikkiä", seuraava reaktio ei aina ole edellisen kaltainen ja nuo suun paukamat ovat huolestuttavat. Onneksi niitä ei tullut nieluun tukkimaan hengitysteitä. Ole ihmeessä yhteydessä eläinlääkäriin ja anna palautetta. Myös kuvat uusiutuneesta reaktiosta kannattaa ottaa seuraavaa epäuskoista eläinlääkäriä varten. Pikaista toipumista teille - molemmille! 🐾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan samaa mieltä, että allergiaan pitäisi suhtautua vakavasti. Eläimelle on melko vaikeaa saada nopeasti apua, jos reaktio olisi ollut vakava. :( Kiitos! Palaute on annettu suullisesti ja vielä odotamme vastausta kirjalliseen palautteeseen.

   Poista
 10. No jo on törkeetä toimintaa eläinlääkäriltä! Onneksi ei käynyt tämän pahemmin, kamalaa jos olisi nieluun iskenyt nuo paukamat!
  Nyt vaan tiukkaa palautetta eläinlääkärille ja joka paikassa ensimmäisenä kissan papereihin merkintä, että tuota lääkeainetta ei anneta.
  Toipumista teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi tosiaan ei hengitystie oireita tullut. Oli kyllä tylsä ja turha kärsimys Jacksonilla. Kokonainen viikko siinä sitten meni toipuessa.

   Poista
 11. No justiinsa.... tää on kyllä niin tätä noitten lääkärien kanssa. Alkaa aina ärsyttää tämmöset... Toivottavasti löydätte jonkun tosi hyvän lääkärin josta tulisi se teidän oma lääkäri <3 Se olisi hienoa kun sit se tietäisi kaikki mahdolliset jutut mitä on tapahtunut menneisyydessä sun muut allergiahommelit. Toivottavasti sait lääkärin kiinni ja sen kortisonin teidän pitäisi saada ilmaiseksi hyvitykseksi tosta toiminnasta, jos nyt sille oli tarvetta.. Toivottavasti kaikki on jo hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se ois unelma. Varsinkin, jos se olisi vielä auki iltaisin/viikonloppuisin. Ja vielä lähellä. :D Mutta lähimmät lääkärit ollaan nyt koluttu ja ei meille sopivaksi todettu. :(

   Poista
 12. Eikä, ihan surkeeta tuuria ja ihme käytöstä eläinlääkäriltä! :( Toivottavasti kerroit sinne tapahtuneesta, eihän tuo käy päinsä, ettei lääkeallergioita oteta todesta. Ihan samalla tavoin niitä voi tulla eläimille kuin ihmisillekin, kuten muutkin allergiat. Murh. Toivottavasti siellä on jo kaikki ok ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo. Jackson parka. :( Kaikki on joo ok nyt, mutta vielä on muutama iso rupi jäljellä. Jackson ehti raapia pään aika ilkeästi. Palaute laitettiin.

   Poista
 13. Voi ei, toivottavasti alkaa jo helpottamaan! Synulox on ilmeisesti melko herkästi allergisoiva lääke, Stevie on myös yliherkkä sille. Yliherkkyys ilmeni vatsaongelmina joka johti veren oksentamiseen. Tämä kaikki loppui heti kun lääke vaihdettiin, nyt en vaan millään saa päähän, minkä niminen tämä uusi lääke oli.

  VastaaPoista