perjantai 22. huhtikuuta 2016

Tapaturma ja lomareissu

Viikko sitten lauantaina meitä odotti aamulla verinen yllätys. Ympäri taloa oli ilmestynyt yön aikana pieniä veripisaroita. Veripisaroiden lähdekin löytyi nopeasti jalkojen juuresta kurnuttamasta. Jacksonin takajalasta oli valkoiset varpaat värjäytyneet punaiseksi. Tarkempien tutkimusten jälkeen todettiin Jacksonin jääneen ilmeisesti kynnestään kiinni jonnekkin kesken loikan. Tämän seurauksena Takajalan varpaasta oli kynsi repeytynyt osittain irti. Jackson ei varonut jalkaansa yhtään, vaan käveli sillä ihan normaalisti. Sen seurauksena väärinpäin oleva kynsi oli vielä painautunut varpaan sisälle. Pestiin tassu ja varattiin aika eläinlääkärille. Itse me ei saatu/raaskittu ottaa kynttä pois, sillä vaikka Jackson antoi kiltisti tutkia tassua, piti se sydäntä särkevää itkua kynteen koskettaessa.

Eläinlääkärissä kynsi otettiin pois, Jackson sai kipupiikin ja antibioottikuurin. Tapaturma sattui sinäänsä vähän ikävään aikaan, sillä Paavo ja Jackson menivät maanantaina kasvattajalle hoitoon, meidän lomamatkan ajaksi. Meillä on onni, että meidän kasvattaja asuu lähellä, ja pystyy hoitamaan poikia aina tarvittaessa. Reissu olisi peruuntunut, jos meillä ei olisi ollut osaavaa hoitopaikkaa tiedossa pojille. Lomamatkat sujuu kyllä ilman stressiä, kun tietää että pojat on varmasti hyvässä hoidossa.


Eilen illalla haettiin pojat kotiin 4 päivän hoitojakson jälkeen. Jälleennäkemisen riemu ei yltänyt ihan elokuvien tasolle. Jackson ei poistunut kopastaan edes ulos tervehtimaan, kun me saavuttiin paikalle. Paavo taas  nousi unilta teatraalisen hitaasti venytellen ja tuli luokse hyvin hitaasti loikkien. Paavo oli ollut hoidossa ihan oma itsensä. Kaikki ihmiset se oli puskenut ja kiehnännyt, ja kovasti tehnyt "kotitöitä". Yhden ikkunan Paavo oli sotkenut kissanhiekka-vesi vellillä niin, ettei siitä meinannut läpi nähdä. Jackson taas oli tapansa mukaan kauhuissaan vieraassa paikassa ja piileksi omassa kopassaan. Kiltisti oli kuitenkin antibiootit ottanut.
P:"Mikä ikkuna?! Mistä sä muka puhut?!"

Kotiin tultaessa kumpikin oli kuin mitään ei olisi tapahtunut. Paavo tosin tyrkytti ehkä vielä innokkaammin omaa seuraansa kuin tavallisesti, jos se on mahdollista. Jacksonille oli taas tullut neljässä päivässä kova nälkä, kun se ei ollut ehtinyt pelkäämiseltä juuri syömään. Eilinen ilta meni ruusuisen vaaleanpunaisesti kissojen kanssa halaillen ja sylitellen. Jackson kehräsi jo pelkästä katseesta siihen päin. Pojat päättivät kuitenkin yhdessä tuumin, että on parempi pudottaa siirappinen emäntä heti seuraavana aamuna takaisin kissa-arkeen.
"Muista paikkasi palvelija."

Aamulla heräsin hirveään janoon, kun matkustamiselta juominen oli jäänyt kauhean vähäiseksi. Keräsinkin viikolla kertyneet postit pöydälle ja ison tuopillisen vettä niiden viereen. En ehtinyt muuta kuin seuraamaan Paavoa katseella, kun se määrätietoisena hyppäsi pöydälle ja kaatoi vedet pitkin pöytää postien päälle.

Aamupalan ja veden siivoamisen jälkeen katsoin, että pojat ovat yöllä leikkineet verhoilla, kun ne ovat miten sattuu. Lähdin oikomaan verhoja, kun yhden verhon alta paljastui oksennukset. Jackson oli ilmeisesti ahminut nälkäänsä niin paljon, että lopulta oli oksentanut. Jompikumpi oli sitten päättänyt peitellä ällöttävän oksun verholla. Oksuverho johti neljän verhon pesu, kuivaus ja silitys operaatioon, sillä verhot lyhentyivät pesussa, joten ne oli pestävä kaikki.
P:"Nää verhot on tässä mulle pyhkeenä, kun mun tassut kastuu tuol lavuaaris."
 Muuten meille kuuluu hyvää. Itse asiassa tosi hyvää. Me tykätään keväästä, ja aletaan ehkä vähän piristymään alku kevään väsymyksen jäljiltä. Jackson ei saa ulkoilla vielä muutamaan päivään, koska varvas ei ole vielä parantunut kokonaan. Ulkona kukkii jo kukkia (jopa voikukka kukkii meidän kukkapenkissä, enkä raaski kitkeä sitä vielä pois). Me yritetään vielä kuitenkin ottaa aika rennosti, sillä tää kevät on ollut todella rankka.

22 kommenttia:

 1. Oi voi, onpa kurjan kuuloinen tapaturma. Onneksi ei käynyt pahemmin.
  Väkisinkin vähän naurattaa, että verholla peitetään oksennusta. Onneks täällä ei oo niin fiksuja otuksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Täytyy kyllä sanoa ettei kauheasti naurattanut oksupiilo silloin, nyt jo vähän. :D

   Poista
 2. No teillä on pojat ollut vauhdikas viikko. Max ymmärtää Jacksonia, vieraassa paikassa ei osaa olla oma itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidäkkään. Varsinkaan vieraitten ihmisten kanssa.

   Poista
 3. Voi Jackson! Ikävä kuulla varvasepisodista, kun samanlainen tapaturma on meilläkin vielä niin tuoreessa muistissa :(

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meidän tapaturma oli onneksi kyllä vähän helpommin hoidettavissa kuin teidän.

   Poista
 4. Ikävä tapaturma, toivotetaan pikaista paranemista!
  Hyvä että palautitte henkilökunnan nopeasti maan pinnalle, kukas sitä koko ajan voi olla varvaskarvan pehmoisessa hurinamaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökunta on kyllä varsinkin tässä vaiheessa jalat hyvin tukevasti maassa! :D

   Poista
 5. Auts. :( Onneksi pääsitte lekurille nopeasti!

  Hihi, kissat kyllä tietää miten parhaiten saa mamille "ihana olla taas kotona"-tunteen. :v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kissat on vaan niin mainioita. :D

   Poista
 6. Pudotus lomareissun jälkeen arkeen näyttää olleen aika karu! Ja kyllä sitä täytyy uskotella itselleen että eläimillä ON ollut ikävä, mutta ne eivät vaan sitä näytä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon kans et ikävä on ollut tosi kova, mutta pikku koviksina peittivät sen hyvin!

   Poista
 7. Voi pojat :D Ovelaa peitellä oksennus verholla, mutta teettää kyllä ihmiselle kovasti hommia. Ehkä sitä ei vaan ollut tarkoitus löytää..

  Toivottavasti Jacksonin varvas paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varvas olisi varmasti jo parantunut, ellei tassut olisi tulleet täyteen ihottumaa. Nyt ne on jyystetty naarmuille. :(

   Poista
 8. Voi teitä poikia.. Toivottavasti varvas on jo parempi <3 Mut miten te nyt tolleen ootte peitelleet oksuja.. Mutta toisaalta hyvä pitää palvelijat työntouhussa eli aika ovelaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelijat saa ens kerralla miettiä kaksi kertaa ennen kuin lähtevät reissuun! :D

   Poista
 9. Auts mikä kynsitragedia :/ Ihan mahtava juttu, että kissat pääsee kasvattajalle hoitoon tarvittaessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan huippua! :) Näitten toopejen kanssa tuntuu vähän väliä olevan jonkinlaisia tragedioita. :D

   Poista
 10. Voi pikaista paranemista Jacksonille. Meidän kisu on kotiutunut hienosti. Jos haluat käydä kuvia ja kuulumisia katsomassa niin Facebookissa sivu nimeltä Mufasa, maineista coonein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kaikki on mennyt hyvin. :) Kävin ihailemassa Mufasaa, ja käyn varmasti toistekkin katsomassa kuulumiset. :)

   Poista
 11. Voi eii, muistan kanssa jos olin yhden yön poissa/pitemmän päivän niin oma kisuli oli tehnyt/teki sitten kaikkia jäyniä! :D Aika vesseleitä! Kiva myös että pääsevät hoitoon, niin ei tartte miettiä onko kisut kunnossa etc. Toivottavasti varpaankynsi on paranemaan päin ja Jack pääsee kohta ulkoilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen kanssa on turha elätellä toiveita iloisesta jälleennäkemisistä. Kyllä ne poissa olot kostaa ennemmin tai myöhemmin. :D

   Poista