keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Paavo, sä oot niin outo

Nyt kun olen päivät pitkät kotona kissojen kanssa, minulla on ollut hirveästi aikaa jutella Paavon kanssa, ja olen huomannut, että se on tosi outo. Joo joo, jutella, ja kyllä! Paavo on se outo. Aamulla aloitamme Paavon kanssa päivän keskustelemalla päivän ohjelmasta. Usein me ollaan eri mieltä. Paavo haluaisi heti ulos tai leikkiä. Minä yleensä päädyn köllimään vielä hetken Jacksonin kanssa. Paavo on kovin puhelias, ja se ottaa kontaktia paljon. En aina ihan ymmärrä mitä se haluaa, mutta onneksi minulla on nykyään aikaa arvuutella. Jackson ei ole ihan niin puhelias, vaan yleensä se nukkuu verhon takana, samaan aikaa kun me Paavon kanssa rakennetaan hulppeaa majaa keskelle keittiötä. Eikä me mitenkään syrjitä Jacksonia, se ei vaan eväänsä lotkauta, jos sitä kutsuu kesken unien. Paavolla ei taas ole niin sikeää unta, mistä se ei kirmaisi kutsuttaessa paikalle. Jackson on kyllä huomannut, että se saapuu paikalle aina juuri liian myöhään. Nykyään kun hihkaisen "Paavo, kato!", on Jackson jopa nopeammin paikalla kuin Paavo. Silmät pyöreinä se etsii hämähäkkiä, huippu lelua, tai herkullista kärpästä. (T muuten totesi, että sen jälkeen kun meille on kissat tulleet, me ei olla kertaakaan tarvittu kärpäslätkää.)

Mutta ei Paavon kommunikointitaidot tee siitä outoa. Vaan sen oudot päivittäiset tavat. Esimerkiksi Paavolla on joka päivä futistreenit. Eikä treeneiksi riitä pelkkä pallon potkiminen, vaan siihen vaaditaan myös ylpeät vanhemmat kentän laidalle. Yleensä treenit alkaa kun palvelijat asettuu mukavasti sohvalle. Paavo käy ampumassa palvelijoita purinapyssyllä (tästä kohta lisää), ja asettuu sitten pelivalmiuteen. Kohta olohuoneen täyttää kurina ja palloradan kolina. Paavo on ehkä huomannut, että palvelijoita huvittaa sen käytös, ja sitä ponnekkaammin se palloa läimii, mitä innokkaammin me hihkutaaan. Kun se on parin minuutin ajan esitellyt upeita potkujaan, tekee se kunniakierroksen palvelijoiden luona. Tällöin palvelijoiden kuuluu kehua ja rapsuttaa sitä. Jos toisen palvelijan huomio on vahingossa lipsunut telkkarin suuntaan, puskee Paavo voimakkaasti palvelijan huomion takaisin oikeaan kohteeseen. Kunniakierroksen jälkeen Paavo palaa palloradalle. Sitten se odottaa palvelijoilta hyväksyntää "Hienosti Paavo".  Treenit jatkuu niin kauan kun palvelijat jaksaa hihkua ja kannustaa pallosankaria. Paavo potkii ja pomppii radan kimpussa, jonka jälkeen se tulee taas kunniakierrokselle.
Futistreenien lavastus kuvauksia varten ei sujunut syvässä yhteisymmärryksessä

"Täältä pöydän alta mä vaadin ne kehut"

"Ja tästä mua pitää rapsuttaa!"

No sitten se purinapyssy. Minun mielestä se on Paavon tapa sanoa "Jätkät hei! Nyt on jotain tosi siistiä luvassa!". T on sitä mieltä, että Paavo sanoo: "Namit tai henki". Paavo asettuu siis meidän eteen istumaan. Sitten se nyökkää päällään suureleisesti, samalla osottaen meitä tassulla, ja sanoen "purr". Purinapyssyn jälkeen voi tapahtuma mitä vaan. Paavo saattaa alottaa futistreenit, tehdä upean hienon rallisuorituksen talon halki, tai sitten se menee tosiaan sille namipurkille tassu ojossa. Purinapyssy on kuitenkin niin hauska, että me hihkutaan Paavolle taas raikuvat aplodit, jolloin Paavo usein toistaa eleensä. T on pyytänyt, että opettaisin Paavon tekemään purinapyssyn käskystä, koska onhan se hauska. Täytyy varmaan alkaa kulkemaan naksutin taskussa.
"Mua alkaa pikkuhiljaa kyrsimään tää Paavon saama palstatila."

"Sitä paisi jos nyt aletaan outoudesta puhumaan, niin mites se ku sä lähit ostamaan toisesta kaupungista meille lelua?"

Niin tosiaan jo parissa blogissa törmäsin noihin Jokke jänispala leluihin. Itse kyllä en pidä aidoista turkistuotteista, mutta koska kissat. Ja sitä paitsi näissä jänistä ei ole tapettu lelua varten, vaan ne on tehty jämäpaloista. No omatuntoni ei kyllä ole vielä täysin puhdas, mutta asiaan. Tosiaan meidän lähellä ei ole faunatarta, joka näitä myy, joten meidän täytyi lähteä toiseen kaupunkiin leluostoksille. Tosin miehelle markkinoin retken "Sä et koskaan vie mua syömää"-retkeksi. Löydettiinkin lopulta myyjän avustuksella kaupan nurkasta (koira puolelta) viimeinen jäljellä oleva jänispala. Hintaa palalla oli n. 6€. Mukaan tarttui myös vinkuhiiri aidoista karvoista.
"Vie se pois!!! Ja höyhenpallo sassiin tilalle!"
"No nyt näyttää hyvältä..."


Paavoa ei siis olisi voinut vähempää kiinnostaa. Se ei ymmärrä miksi hankkia uusia leluja, kun meiltä löytyy jo ne parhaat: höyhenpallo, pallorata ja ulkoolta hitokseen heinänkorsia ja keppejä. Jackson yritti edes hetken näyttää siltä, että lelut uppos ku häkä, mutta sekin innostus laantui alku maistelujen jälkeen nopeasti.Byök!

No me jatketaan leikkimistä heinillä, ja jätetään ne lelut sinne kauppoihin. Ainakin leikit on vähän vauhdikkaampia noilla ulkoolta kannetulla ilmaisilla leluilla.
Olisi kyllä kätevää saada leikittäjä näihin kuvauksiin mukaan. :D


26 kommenttia:

 1. Kyllä teidän blogia on aina hauska lukea!! Paavo ja Jackson ovat kyllä mahtavia persoonia; nuo Paavon taidotkin niin hauskoja :) - emäntä

  Ai mekö kissat muka outoja.. Hah hah! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! Kyllä näillä molemmille saa nauraa päivittäin. Kissat on hauskoja toheltajia. Kertoohan sen lukuisat kissavideotkin netissä.

   Poista
 2. Hyvä Paavo :D Kunniakierroksia ja purinapyssyä, ihan mahtava kissa! :D Meilläkin Mimmin "prrr" on ilmoitus tulevasta rallikierroksesta/riehumistuokiosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että ne varoittaa etukäteen. :D Osaa pysyä poissa tieltä.

   Poista
 3. Hihi, voi mitä ihania kuvia ja juttuja! Purinapyssy kuulostaa kyllä kieltämättä hieman hassulta. :D

  VastaaPoista
 4. Purinapyssy! :-D Olen niin rakastunut Paavoon, että ilma on täynnä sydämiä mun ympärillä! Voisiko sen lähettää meille tekemään kunniakierroksia? :) Jaksaisin hihkua ja kannustaa ihan loputtomiin. Ja villipeto-Jackson tietty myös mukaan. <3 Ihan hassuja ja ihania nuo teidän coonit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavoon on niin helppo rakastua. <3 On se aika muru. Voin lainata tunniksi. Sitten pitää palauttaa!

   Poista
 5. Purinapyssy ;). Mutta et sä Paavo ole ollenkaan outo, ihan normaali Kissa. Ihmiset on outoja, M.O.T t. Sofi ja Olga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Noi ihmiset ei ees tajua mitä kaikkea outoa ne tekee kun katsoo meidän silmin... -P

   Poista
 6. Paavo! <3 Onni on olla hyvällä tavalla outo! Pöpökin taisi havahtua hetkeksi unesta, kun hekottelin purinapyssylle. Onneksi Jackson sai paljon kuvatilaa postauksesta (hienoja leikkikuvia), vaikka Paavo olikin tällä kertaa tekstin sankari.

  VastaaPoista
 7. Voi tätä kikattelun määrää, vaikka asiat siis on hyvinkin vakavia - palloilutreenit ja siihen kuuluvat fanitapaamiset :D
  Nämä kaksi on kyllä ihan mahdottoman ihania katteja <3 ...Purinapyssy.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on vakava. Näkeehän sen naamastakin.

   Poista
 8. Purinapyssy :) Ihania molemmat ja tykkäävät luomuleluistakin <3

  VastaaPoista
 9. Höpö Paavo! :D Oisi mahtava, jos saisit opetettua pyssyn tempuksi tai muuten taltioitua sen, haluan nähdä! :D Harmi kun Jokke ei siellä innostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo kyllä pyssyilee joka päivä, joten se tuskin olisi edes kauhean vaikeaa. Kuhan emäntä vaan reipastuisi. :D

   Poista
 10. Ois kyl aika hauska jos saisit taltioitua tuon purinapyssyn xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä joku päivä yrittää!

   Poista
 11. Paavo on kyllä ihana eikä yhtään outo <3 Purinapyssy ois kyllä aika pakko nähdä kun se on varmaan niin super hieno temppu! Ja eikös se aina oo mennyt niiin että ilmaiset lelut on niitä parhaimpia :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on ihanan outo. <3 Niinhän se taitaa olla aina noitten kissojen kanssa. Ei paljon kannattaisi leluihin rahaa tuhlata.

   Poista