torstai 17. marraskuuta 2016

Vauva tuli taloon

Me ollaan täällä kaikki jouduttu opettelemaan ihan uusi päivärytmi, kun uusi perheenjäsen mullisti meidän elämän. Ehkä eniten meidän ihmisten ja vähiten kissojen. Minua jännitti hirveästi etukäteen, miten pojat suhtautuisivat uuteen tulokkaaseen. Jännitin etenkin Jacksonin puolesta, koska se on niin arka. Mutta vielä mitä. Pojat olivat kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun kotiuduttiin sairaalasta. Kumpikaan ei pelännyt edes vauvan itkua, vaikka se aika korkeissa desibeleissä välillä pyöriikin. Vauva haisteltii läpi, ja tutustuminen oli siinä. Jackson sai ihastuttavan unikaverin, mutta Paavoa ei niin kiinnosta. Jos vauva itki,Paavo tuli aluksi puskemaan minua jalkoihin "Tee sille jotain?!". Paavo kyllä nukkuu myös vauvan vieressä, ja on meidän kanssa. Jackson taas kuhertelisi vauvan kanssa mielellään enemmänkin, jos saisi. Vauvan täytyy kuitenkin välillä nukkua.
Jackson oli läheisissä tunnelmissa vauvan kanssa jo maha-aikaan.
Ei stressi paina
Arki on lähtenyt pyörimään yllättävän hyvin. Paavo ja Jackson kyllä pitää huolen siitä, ettei aika käy pitkäksi edes vauvan päiväuniaikaan. Paavolla on etenkin päivittäin sellaisia tempauksia, että välillä mietin kuuluuko itkeä vai nauraa. Vauvan lelut ovat heti olleet kovassa käytössä. Ei tosin sen ihmisvauvan, vaan kahden karvaisen vauvan. Etenkin lattialla oleva leikkimatto on ollut kovassa käytössä. Siihen on jo ilmestynyt muutama reikä Paavon reuhtomisen seurauksena. Leikkimatosta lähtee kaikkia kivoja ääniä, jotka kiinnostaa poikia. Nyt se on pois päältä niin kauan, että vauvaakin alkaa kiinnostaa.
Paavon "älä-syö-mattoa" -koulutus
Vauvalla on vähän kirimistä ennen kuin saavuttaa poikien mitat.
Unikaverit
Jackson peitteli vauvan yöunille. :D
Siinä missä Jackson on ollut oma siirappisen suloinen itsensä, on Paavo ollut tuttuun tapaan kova puuhastelemaan. Paavo on mm. keksinyt hauskan tavan pyrkiä vaunulenkeille mukaan. Se hyppää juuri ennen kuin päästään ulos ovesta tavarakoriin, ja käy sinne veltoksi lötköksi, niin että se on hyvin hankala saada sieltä pois. Sen lisäksi Paavo on suorittanut laaduntarkkailu töitä mm. maistamalla onko keitetyt tutit varmasti vapaita bakteereista. Paavolla on myös kova pakkomielle topsipuikkoihin ja vauvan kylpyveden lämpömittariin. Paavosta paras paikka lämpömittarille olisi vessanpöntössä. Lämpömittarin saa pönttöön kätevästi, vaikka pöntön kansi olisikin kiinni. Topseja taas kanniskellaan ympäri asuntoa, ja mitä enemmän niitä saa levitettyä ympäriinsä, sitä parempi. Jostain syystä ihmiset ovat kuitenkin piilottaneet sekä topsit, että lämpömittarin. Paavo on myös ryöstänyt jäistä hirvipaistia, ominut kaikki helistimet, pelannut jalkapalloa tuteilla, alkanut syömään polttopuita, ja löytänyt ne hetket milloin emäntä on niin jumissa vauvan kanssa, että se ei voi kuin paheksuen katsoa, kun Paavo vähät välittää kielloista.
"Lähikauppaan tai pururadalle. Mä olen valmis!"
Uudet harrastukset ovat pitäneet Paavon kiireisenä, mutta valitettavasti Paavo joutui myös parin viikon pakkolepoon jouduttuaan onnettomuuteen. Sellaiseen onnettomuuten, joka voi sattua vain meidän kissoille. Jackson nukkui kiipeilypuun ylimmässä pedissä niin raukeana, että unissaan pyörähti alas pediltä pudoten lattialle. Pahaa aavistamaton Paavo taas veteli sikeitä kiipeilypuun alla, ja sai niskaansa nukkuvan toverinsa. Paavo säikähti aikalailla, ja lähti niin kovaa karkuun, että sen takajalasta irtosi yksi kynsi kokonaan, ja toinen halkesi. Jackson syytti koko illan puuta ja mulkoili mokomaa epäluuloisena. Paavo taas ihmetteli turhaa vouhotusta, kun joudun painamaan sen tassua, että veren tulo lakkasi.
Eläinlääkäri käynniltä vältyttiin, kun soitin kissaklinikalle ja sain tassunhoito ohjeet. Haavaa putsattiin ja siihen laitettiin Bepanthenia. Kaulurin oli tarkoitus estää Paavoa nuolemasta tassua, mutta muutamassa päivässä se löysi asennon, mistä ylsi nuolemaan haavaansa. Onneksi tassu parani kuitenkin hyvin.
Syliruuhka
Tällä kertaa kaikki kuvat on otettu vanhalla kännykällä, mutta eiköhän me piakkoin saada kaivettua kamera kaapista. Viimeistään joulukuvia varten.

14 kommenttia:

 1. Paljon onnitteluja pienestä perheenlisästä!

  Hienoa, että pojat ovat noin luonnikkaasti tutustuneet tulokkaaseen! Ja voi Paavoa :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla teistä! Ollaan tosi monen monta kertaa mietitty että onko vauva syönyt teidät; ei noista ihmislapsista aina tiedä.. Mutta te ootte saaneetkin siitä uuden kaverin ja paljon uusia leluja! Hirmu kivaa! Kivat kuvatkin, kun huolehditte vauvasta ettei se palele! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 3. Onnea uudesta perheenjäsenestä ♥
  Ihana postaus! Pojat vaan odottaa, koska vauva on valmis osallistumaan leikkeihin :)
  Yöunille peittely on ihan mahtava!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut perheenlisäyksen johdosta! Olipa mukava kuulla teidän kuulumisia ja että pojat on ottaneet vauvan noin hienosti vastaan.. 💙

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että vauvan ja kissojen yhteisolo on lähtenyt mainiosti käyntiin! Pitäisköhän teidän ottaa Paavokin vaunulenkeille mukaan, kun toinen noin kovasti haluaa ;D

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Ihanaa miten rennosti pojat ottaa vauvan vastaan.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uudesta, vähemmän karvaisesta perheenlisäyksestä! :)
  ..ja voi ei tuo teidän onnettomuusalttius, tippua nyt raapimispuusta toisen päälle niin että rytäkässä irtoaa kynnetkin! :D

  VastaaPoista
 8. Onnea, onnea, onnea koko perheelle! <3 Hellyttävä Jackson, kun peittelee vaavin lämpöisellä puuhkahännällä. Ja Paavo on niin Paavo, että melkein pusutin taas ruutua. <3

  VastaaPoista
 9. Onnea perheenlisäyksestä! ♥ Ei teidän taloudesta kyllä actionia puutu. :DD Hellyyttävät yhteiskuvat vauvasta ja kisuista, niistä kasvaa varmasti upeat ystävykset ♥

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea vaavelista! ♥ Onneksi kisut eivät ole alkaneet mustasukkasiksi. Paavo toi sun uus menopeli näyttää kivalle!

  VastaaPoista
 11. Mainio tuo Paavon, Jacksonin ja vauvan kokoero :D Onnea uudesta perheenjäsenestä ja mukava juttu, että kissat ovat ottaneet vauvan noin hyvin vastaan!

  VastaaPoista
 12. On vauvelilla hyvät karvaiset isoveikat! Onnea perheenlisäyksestä <3

  VastaaPoista
 13. Ihan yhtäkkiä tulitte mieleeni. Mitä teille kuuluu nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos kysymästä, meille kuuluu hyvää! Pojat on ollu terveinä, eikä ole sattunut mitään haavereitakaan. :D Tuntuu vaan että aika on kortilla, vaikka monesti tulee mieleen, että tästä olisi hauska kertoa blogissa. Karvalliset ja karvaton lapsi tulee loistavasti toimeen. Ihmislapsi ei vielä sano sanoja, mutta hyvin tulee kiskis pojille. :D Paavo osallistuu edelleen ihan kaikkeen, eikä Jackson ole vieläkään kyllästynyt syliin ja rapsutuksiin.

   Poista