JacksonMainehaan Jackson
Syntynyt: 6.3.2014
Sukupuoli: uros
Rotu: Maine Coon
Väri: punatiikeri-valkea
Kasvattaja

Taustat 

Tehtiin päätös toisesta kissasta aika nopeasti Paavon tultua meille. Alunperin oli tarkotus hankkia toinen kissa sitten kun Paavo olisi ollut 1-2 vuotta vanha. Paavo oli kuitenkin niin seurallinen, että podin huonoa omaatuntoa aina kun se oli yksin kotona. Toisen pennun etsiminen oli paljon helpompaaa, kuin ensimmäisen. Kasvattajaksi haluttiin sama, ja hänellä oli pentujakin sopivasti. Jacksonia käytiin katsomassa pari kertaa ennen kuin luovutusikä oli täynnä.

Jackson saapui meille kesäkuussa 2014. Luonne oli ihan erilainen kuin Paavolla. Jackson oli ihan kauhuissaan ensimmäisenä päivänä kun meille saapui. Eikä Paavon sähinä ja kiusaaminen auttanut asiaa. Päästettiin kissat heti samaan tilaan ilman mitään hajunvaihto operaatiota. Parissa tunnissa Paavo leppyi ja kiinnostui tulokkaasta. Jackson oli kuitenkin ekan päivän vain kauhuissaan ja nukkui.


Pojat kuitenkin ystävystyivät nopeasti. Eka viikko meni kyllä ihan jo sovussa, mutta Jacksonia ahdisti välillä Paavon rajut painiotteet. Olihan Paavo kaksi kertaa Jacksonin kokoinen. Jackson oli jo pentuna kova riiviö. Jackson hyppi verhoissa ja keittiöntasoilla ja Paavo huusi vieressä hädissään rankaisijaa paikalle. Jackson oli kuitenkin niin hellyyttävä riiviö, että yleensä vaan naurettiin sen touhuille. Jackson oli sitäpaitsi niin arka luonteeltan, että pyrittiin hankkimaan sille vain positiivisia kokemuksia. Tai ei Jackson mitenkään epänormaalin arka ollut, mutta vertailukohteena oli Paavo, joka ei ikinä pentuna pelännyt mitään.

Pitkä häntä
Jackson pötkötteli näin usein pentuna
Ollaan kyllä monta kertaa oltu iloisia, että juuri Jackson muutti meille. Vaikka pojat ovat kovin erilaisia, tulevat ne loistavasti toimeen keskenään. Kun Jackson oli pieni Paavo hoiti sitä kuin pentuaan. Pojat nukkuivat päällekkäin ja tekivät kaiken yhdessä. Kun Jackson alkoi kasvamaan alkoi Paavon hoivaaminen vähentymään, mutta pojat nukkuvat vieläkin paljon yhdessä ja pesevät toisiaan.
Luonne

Jackson on luonteeltaan todella ystävällinen ja lempeä. Jackson on aina sylissä tai vieressä. Jos en ole istuma asennossa se hyppii jalkoja vasten, että otan sen syliin. Jackson kehrää paljon ja koko ajan. Leikkiessä, nukkuessa, sylissä... Ei ole niin huonoa päivää, ettei Jackson saisi hymyilemään. Jackson on luonteeltaan myös kovin ritarillinen. Jos satutan itseni ja älähdän, on Jackson salamana apuna. Kerran olin oksennustaudissa ja uikutin vessanpöntön äärellä. Jackson luuli varmaan, että vessanpönttö oli tehnyt jotain pahaa, ja alkoi uhittelemaan ja läpsimään pönttöä. Jackson ei koskaan ole purrut, näykännyt tai raapaissut edes vahingossa ketään. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuu sovussa, ilman mitään rimpuilua.


Jackson ei juuri pidä vieraista. Jos meillä on vieraita se menee yleensä nukkumaan. Joitakin vieraita Jackson saattaa myös suorastaan vältellä. Heti kun vieraat lähtee Jackson hakeutuu taas huomion keskipisteeksi. Jackson on todella leikkisä ja energinen. Kaikki lelut ja leikit kelpaa. Tai jos ei ole leluja, Jacksonille riittää kun sen kanssa juoksee ees taas.

Riiviö tyhjentää kaappeja
Jackson ei pidä ruuasta, eikä herkuista, joten kouluttaminen on hieman haastavaa.


Temput
Tassu
Nouseminen
Kosketuskeppi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti